Sibiu: Un student militar a creat un avion fără pilot, dotat cu cameră video, pentru misiuni riscante

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Un student în ultimul an la Academia Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu, Răzvan Parfenov, a prezentat vineri, la un salon internaţional de invenţii, prototipul unui avion fără pilot, dotat cu cameră video, care poate scana orice, într-o zonă de risc, în cadrul unei misiuni de cercetare, scrie AGERPRES.

‘Avem un avion cu decolare şi aterizare pe verticală, fără pilot la bord. Acesta decolează pe verticală ca o dronă. (…) Lucrările le-am început în luna noiembrie. Am lucrat aproximativ 200 de ore. Şi până acum are vreo 7-8 zboruri pe distanţe scurte, este încă în faza de teste. Încă lucrez la partea de soft. Zboară, este stabil’, a declarat Răzvan Parfenov.

Potrivit inventatorului, acest avion este teleghidat prin GPS de pe laptop însă poate fi controlat şi printr-o aplicaţie instalată pe un telefon mobil.

Întrebat dacă ar putea fi creat un avion real, care să fie folosit de militari, în misiuni, identic cu prototipul creat de el, Răzvan Parfenov a răspuns: ‘Da. Este este testat, funcţionează. Este un avion cu decolare şi aterizare verticală. Nu este o simplă dronă.’

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Avionul prezentat vineri, la Sibiu, a fost creat ‘ca să străbată distanţe cât mai mari cu consum minim de energie şi viteze destul de mari şi să survoleze zona cu o cameră, fără pilot. Are şi partea de pilot manual, dar şi autonom’, potrivit inventatorului.

În prezent există un avion asemănător creat de un producător din Africa de Sud la un preţ de 10.000 de euro. Studentul militar de la Sibiu este convins că avionul creat de el ar fi mult mai ieftin dacă s-ar realiza în realitate.

Avionul este dotat cu o cameră video care transmite imagini live, care pot fi văzute fie cu ajutorul unor ochelari asemănători cu cei folosiţi pentru realitatea virtuală sau pe un monitor. Camera video se poate roti la 180 de grade.

AGERPRES

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here