Harghita: Peste 100 de producători şi meşteşugari, la Expoziţia de primăvară a produselor tradiţionale şi locale

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Peste 100 de producători şi meşteşugari participă vineri şi sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la Expoziţia de primăvară a produselor tradiţionale şi locale, care se  organizează, în fiecare an, înaintea Paştelui Catolic, scrie AGERPRES.

Pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, locuitorii oraşului pot cumpăra pâine de casă, preparate din carne, specialităţi de brânză şi caşcaval produse în mici întreprinderi familiale,dulceaţă şi siropuri naturale sau turtă dulce şi prăjituri de casă.

De asemenea, sunt prezenţi meşteşugari cu obiecte ceramice, bijuterii, ouă încondeiate, decoraţiuni pascale, dar şi coşuri de nuiele şi şerveţele brodate, pe care credincioşii catolici le folosesc în prima zi de Paşti, când  merg la biserică, la ceremonialul sfinţirii bucatelor.

Expoziţia cu vânzare este organizată de Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita, subordonată Consiliului Judeţean, parteneri ai evenimentului fiind  Primăria Miercurea Ciuc şi Centrul Cultural Judeţean Harghita.

‘Organizatorii doresc ca în acest mod să ofere o mână de ajutor producătorilor locali de a-şi valorifica produsele, de câştigat având şi cumpărătorii care pot achiziţiona produse locale, sănătoase’, au precizat reprezentaţii Consiliului Judeţean.

Vizitatorii târgului pot mânca tradiţionalii colaci secuieşi (kürtőskalács), pregătiţi la faţa locului, dar şi îngheţată servită în cornet de  kürtőskalács.

De asemenea, vineri şi sâmbătă, cu ocazia acestui eveniment, se colectează şi uleiul uzat, strâns în gospodăriile localnicilor, acţiune derulată de o firmă din Odorheiu Secuiesc.  AGERPRES

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here