Episcopii catolici îl aşteaptă cu braţele deschise pe Papa Francisc în România

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţara noastră şi din Republica Moldova, reuniţi în aceste zile în sesiunea plenară a Conferinţei Episcopilor din România (CER), au discutat ultimele detalii ale vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc. Adunarea a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), în zilele de 10-12 aprilie 2019, fiind găzduită de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

La deschiderea lucrărilor a luat parte şi Nunţiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, precum şi Mons. Mauricio Rueda Beltz, împreună cu colaboratorii săi de la Vatican, cu care episcopii au discutat despre pregătirile care se fac pentru vizita Papei Francisc în România, din 31 mai – 2 iunie 2019.

Totodată, conform Statutului CER, episcopii au procedat la alegerea Preşedintelui Conferinţei Episcopilor din România în persoana Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, Înalt Preasfinţia Sa Ioan Robu. În funcţia de Vicepreşedinte a intrat automat, conform Statutului CER, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureşan. În Consiliul Permanent, pe lângă preşedinte şi vicepreşedinte au fost aleşi Episcopul de Maramureş, Preasfinţia Sa Vasile Bizău şi Episcopul de Oradea, Preasfinţia Sa Laszlo Bocskei.

Având în vedere apropiatele alegeri pentru Parlamentul European, episcopii romano-catolici şi greco-catolici au considerat necesar să transmită un îndemn către credincioşii catolici şi toţi oamenii de bunăvoinţă de a participa la alegerile din 26 mai 2019.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

La ultima sesiune de lucru, din 12 aprilie, episcopii catolici din România s-au întâlnit cu Excelenţa Sa Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, cu care au avut un dialog deschis cu privire la rolul Secretariatului de Stat pentru Culte şi al Bisericii Catolice în societatea românească.

În cadrul sesiunilor de lucru, episcopii au discutat şi unele aspecte referitoare la iniţiativele Operelor Misionare Pontificale, la organizarea Comisiei pentru familie a CER, la activităţile promovate de Caritas — instituţia de caritate a Bisericii Catolice —, la legăturile cu Conferinţele episcopale din alte ţări şi la organizarea unui pelerinaj naţional la Lourdes.

Următoarea sesiune plenară a CER va avea loc în perioada 25-27 septembrie a.c., la Baia Mare, găzduită de Eparhia Greco-Catolică de Maramureş.

Episcopii catolici le transmit tuturor Sărbători Pascale binecuvântate.

Conferinţa Episcopilor din România se întruneşte de două ori pe an şi îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi comuniunea cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte Papa.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here