Covasna: Curs BBQ în Sfântu Gheorghe, cu un instructor de talie mondială

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În avanpremiera Festivalului BBQ din acest an, în data de 17 aprilie, pe Terasa Big Papa din Sfântu Gheorghe, va avea loc un curs de barbecue şi un curs de formare de arbitrii pentru primul concurs internaţional oficial.

Scopul instruirii este transferul de cunoştinţe practice şi teoretice către oricine, cunoştinţe care respectă regulamentele stricte şi clare a Concursului Kansas City Barbecue Society (KCBS). Participanţii pot învăţa de la experţi recunoscuţi cum ar fi cheful Marco Agostini, reprezentanţii KCBS Haymo Gutweniger, tot de naţionalitate italiană, şi olandeza Petra Rebenstorf.

Legat de eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Gruman Robert, a spus că acest curs de formare este un fel de pregătire pentru Transylvanian BBQ Festival care se va desfăşura în perioada 17-19 mai şi care va fi găzduit de castelul Miko din Olteni.

„Este pentru prima dată când organizăm un astfel de curs în România, curs prin care ne putem alinia la sistemul oficial american de barbecue, condiţionat de reguli stricte. Un astfel de curs de formare oferă un sprijin considerabil participanţilor, curs în cadrul căruia participanţii pot cunoaşte cele mai importante metode şi taine ale concursului, de la preparare până la servire. Organizarea acestui concurs este o provocare extraordinară, deoarece mai multe echipe internaţionale şi-au declarat intenţia de a participa, astfel, este important ca şi echipele locale să înceapă concursul cu o pregătire şi cu cunoştinţe corespunzătoare” – a adăugat vicepreşedintele CJ Covasna.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Marco Agostini, chef cunoscut în întreaga Europă, a spus următoarele: „Pentru mine barbecue este un stil de viaţă. Este cu adevărat unic şi frumos pentru că păstrează conceptul vieţii din mediul rural, care este bazat pe lucruri simple. Mă bucur că, prin judeţul Covasna, şi România este inclusă în circuitul internaţional, astfel mulţi turişti noi vor putea cunoaşte această regiune minunată. Sunt încrezător că acest concurs va contribui la diversificarea culturii gastronomice existente în regiune. Aşteptăm la acest curs de formare pe toţi cei interesaţi.”

Cursul este deschis oricui: atât pentru profesioniştii care practică o profesie şi vor să pună în practică cele învăţate, cât şi amatorilor entuziaşti, care doresc să aplice tehnicile învăţate în bucătăria proprie.

Participarea presupune înscrierea prealabilă, programul cursului, precum şi condiţiile de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.bbqfestival.ro.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here