Alertă de GRIPĂ la o grădiniță din Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În perioada 28-31 martie 2019, la Grădiniţa nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, cu 9 cazuri la copii şi 3 la personal. Un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată despre primele 4 cazuri în data de 01 aprilie 2019, moment în care a fost declanşată investigaţia epidemiologică şi au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical şcolar şi conducerea unităţii.

Colectivitatea a fost supravegheată din punct de vedere clinic, s-au intensificat măsurile de igienă curentă în colectivitate (aerisire, curăţenie şi dezinfecţie a suprafeţelor, veselei, tacâmurilor, jucăriilor; intensificarea igienei mâinilor, respectiv etichetei de tuse, adaptat nivelului de vârstă al grupului expus, care prezintă deprinderi de igienă în curs de formare) şi au fost recoltate 2 probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă.

De asemenea, a fost recomandată şi suspendarea activităţii a uneia din grupele grădiniţei, unde s-au înregistrat 8 cazuri la copii, până în data de 05 aprilie.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Rezultatul celor două probe recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, comunicat de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti astăzi, 08 aprilie 2019, a fost pozitiv pentru virus gripal de tip AH3.

Pentru a preveni astfel de episoade de îmbolnăvire în colectivităţi, recomandăm:

– Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicaţie de spitalizare;

– Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;

– Respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/stranut la nivelul regiunii interne a articulaţiei cotului);

– Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

– Evitarea aglomeraţiilor;

– Triaj epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here