Sibiu: 400 de puieţi de stejar, frasin şi paltin, plantați în zona Copşa Mică

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, au supervizat, astăzi, acţiunea de plantare a 400 de puieţi de stejar, frasin şi paltin în zona Copşa Mică.

Cei doi oficiali nu au dat doar sfaturi, ci au pus mâna pe lopată, alături de angajaţii Direcţiei Silvice Sibiu. Prefectul Adela Muntean l-a însoţit pe ministrul Ioan Deneş în zona Copşa Mică, unde Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva derulează un amplu proiect de reconstrucţie ecologică.

Puieţii plantaţi astăzi, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, completează o zonă silvică pe care puieţii plantaţi anterior nu s-au prins. La acţiune au participat senatorul Viorel Arcaş şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale din zonă: Copşa Mică, Axente Sever, Şeica Mică, Micăsasa şi Valea Viilor.

Până în prezent, Romsilva a plantat specii forestiere pe 802 hectare de terenuri afectate de poluare, din zona localităţii Copşa Mică, din care 254 ha în pădurile intens degradate, iar pe 548 de hectare s-au constituit perimetre de ameliorare. Peste 5 milioane de puieţi au fost plantaţi până acum, valoarea lucrărilor de reconstrucţie ecologică, ce includ şi lucrări complexe de stabilizare a terenurilor şi de ameliorare a solurilor, ajungând la 1,25 milioane de euro.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Poluarea din zona Copşa Mică a fost cauzată, în principal, de activitatea industrială cu profil chimic şi de metalurgia neferoasă din perioada 1939 – 2008, de poluarea cu dioxid de sulf şi pulberi de metale grele. Urmarea a fost uscarea totală a vegetaţiei forestiere pe 254 ha şi degradarea puternică a terenurilor pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 ha.

Înainte de a se deplasa la Copşa Mică, ministrul Ioan Deneş şi prefectul Adela Muntean au participat la workshop-ul internaţional pentru situri UNESCO, găzduit de sala de conferinţe a Hotelului Continental Forum din Sibiu.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here