ANSVSA a demarat controale privind ouăle provenite din comerţul intracomunitar

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În perioada 25.03.2019 – 12.04.2019, se desfăşoară controale la nivel naţional pentru verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea şi comercializarea ouălor provenite din comerţul intracomunitar.

În aceste activităţi de control, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor colabora cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Controale se vor desfăşura atât în trafic, cât şi în unităţile de destinaţie de pe teritoriul României (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unităţi de procesare etc.).

În situaţia în care, în urma controalelor efectuate se constată că ouăle provenite din alte State Membre şi destinate comercializării pe teritoriul naţional nu îndeplinesc normele în vigoare, Direcţiile Sanitare Veterinatre şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti, vor dispune aplicarea măsurilor care se impun, în conformitate cu cerinţele legislaţiei comunitare şi naţionale.

Rezultatele controalelor vor fi făcute publice la finalizarea acţiunii.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here