Percheziții în Mureș, Harghita, Covasna și Bihor. Prejudiciul, 10.000.000 lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Tîrgu Mureş- Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S. T. Tîrgu Mureş au efectuat, în această dimineață, 15 percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Bihor şi Covasna, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunilor este de aproximativ 10.000.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale, care s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2014 – martie 2016, administratorii unei societăţi din judeţul Bihor, prin intermediul a trei societăţi de tip fantomă, din judeţul Mureş, ar fi efectuat 59 de importuri de produse supuse taxei antidumping, în scopul sustragerii de la plata taxei antidumping şi a T.V.A.-ului aferent, prezentând autorităților vamale mărfurile ca având o altă proveniență și/sau încadrate în alt cod tarifar.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Ulterior importurilor, cele trei societăți de tip fantomă ar fi revândut, scriptic, mărfurile importate, către societatea din judeţul Bihor.

De asemenea, societatea reală, în urma creării unor circuite fictive de tranzacționare prin intermediul acelorași societăți de tip fantomă, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale, 48 de facturi fiscale reprezentând cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni comerciale reale.

Aceste activități ar fi fost efectuate cu scopul ocolirii regimului de taxare inversă a T.V.A. aplicabil importurilor intracomunitare și sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor fapte este de aproximativ 10.000.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au fost conduse, pentru audieri, 13 persoane.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au mai participat poliţişti de la structurile de combatere a criminalității organizate din Covasna, Harghita şi Oradea, precum şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş şi Harghita.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here