Brașov: Petrecere grecească de pomină, farfurii sparte, muzică și dansuri tradiționale. Ziua Națională a Greciei – 25 martie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Petrecere grecească de pomină, muzică originală și dansuri tradiționale grecești, la un eveniment de amploare ce a avut loc, sâmbătă seara, la Brașov.

Sute de persoane au încercat să își facă rezervare la un astfel de eveniment, însă doar câteva zeci au avut loc în restaurantul Zorba The Greek de pe strada Avram Iancu nr.66.

Organizatorii și-au așteptat oaspeții cu preparate 100% grecești, vinuri exclusiviste și un program artistic de neuitat. Mai mult decât atât, la finalul unui concurs de trei luni de zile, un fericit client a câștigat o excursie de șapte zile pe insula Mykonos, în Grecia. Extragerea a fost făcută chiar de președinta Comunității Elene din Brașov.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

”Comunitatea elenă din Brașov este parte integrantă a vieții acestui oraș, nu de acum, ci de câteva sute de ani, grecii fiind prezenți pe meleagurile Brașovului de pe la 1500 și au adus o contribuție majoră la dezvoltarea economică a orașului și bineînțeles la tot ceea ce înseamnă viață culturală. În ceea ce privește viața culturală comunitatea elenă din Brașov continuă să facă astăzi ceea ce a făcut dintotdeauna. Menține și promovează limba și tradițiile poporului grec”, a declarat Lemonia Chiriac, președinta Comunității Elene din Brașov.

Pentru că pe data de 25 martie este Ziua Națională a Greciei, la Brașov s-a intonat imnul național al acestei țări, dar și imnul României. De ce? Ne explică președinta Comunității Elene din Brașov.

”Mi se pare absolut firesc. Noi suntem greci, dar trăim în România. România este patria noastră de adopție ți respectul față de România, care ne-a adoptat și în care ne ducem zilele de atâția și atâția ani, trebuie respectată. Iubim România la fel cum iubim Grecia. Pentru noi este a doua patrie. Nu există eveniment, de importanță națională pentru greci la care să nu amintim, să nu onoră și să nu cinstim cum se cuvine și România care ne găzduiește de sute de ani”, a mai spus doamna Chiriac.

Oaspeții au dansat alături de invitații serii, au spart farfurii și au petrecut autentic grecește, la singurul restaurant grecesc din Brașov, care organizează astfel de petreceri. Atenție însă, dacă vreți să participați la un astfel de eveniment, trebuie însă să vă faceți rezervare din timp. Locurile sunt limitate, iar cererea este pe măsură.

 

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here