Sibiu: Primarii din judeţ, prezenţi la Consiliul Judeţean pentru consultări pe tema bugetului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, reprezentată de preşedinta Daniela Cîmpean, de vicepreşedinţii Christine Manta-Klemens şi Marcel Luca, precum şi de administratorul public al judeţului, Sebastian Dotcoş, s-a întâlnit miercuri, 20 martie, cu toţi primarii în vederea consultării privind Legea bugetului de stat pe anul 2019. La întâlnire au mai participat directorul economic Ştefan Opriş, precum şi responsabilii de partea financiar-contabilă din primării.

Discuţiile au fost structurate în trei părţi şi anume repartizarea sumelor necesare echilibrării bugetelor unităţilor teritorial administrative, a sumelor destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi sumelor alocate pentru cheltuielile privind drumurile judeţene şi comunale.

Preşedinta Daniela Cîmpean a accentuat că alocările bugetare pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru cheltuielile pe drumurile judeţene şi comunale au fost diminuate pentru judeţul Sibiu cu aproximativ o treime raportat la sumele care s-ar cuveni în urma a ceea ce se colectează efectiv din impozite şi taxe la nivelul judeţului Sibiu.

„În cadrul şedinţei de azi, am expus primarilor şi contabililor şefi din primării, situaţia reală a bugetului. Intenţia noastră este de a avea o comunicare transparentă şi directă cu primăriile cu privire la riscurile care provin dintr-un buget care nu este construit pe baza nevoilor reale care există la nivelul fiecărei unităţi teritorial administrative. Am primit semnale din partea mai multor primării că s-ar putea ajunge în situaţia în care nu îşi pot susţine proiectele aflate în derulare, pentru care trebuie să participe cu cofinanţări. Cu privire la proiectele care ţin de dezvoltarea locală avem la dispoziţie doar aproximativ 28 de milioane de lei. Deoarece ne dorim să alocăm sume într-un mod cât mai eficient, am solicitat primarilor sa ne transmită situaţia financiară pentru proiectele aflate deja în derulare. Această soluţie ne va ajuta să nu punem în pericol proiectele pe care deja le-au câştigat”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Mai mulţi primari au avut intervenţii invocând o serie de neajunsuri pe care le aduce Legea bugetului. Propunerea preşedintei Daniela Cîmpean a fost aceea de a aduna toate situaţiile punctuale de neconcordanţă pe care primarii le au, urmând a se întocmi un memoriu comun la nivel de judeţ care să fie trimis în cel mai scurt timp către Ministerul Finanţelor Publice.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here