Specialiştii DSP, întâlnire în contextul ultimelor îmbolnăviri din unitățile de învățămât

ARHIVĂ, FOTO: http://cyd.ro/wp-content/uploads/2015/07/pr_inv.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Conducerea DSP Alba a organizat, miercuri, o întâlnire de lucru cu reţeaua de medicină şcolară, medicină comunitară şi mediatori sanitari din municipiul Alba Iulia, în contextul situaţiei epidemiologice existente la nivelul unităţilor de învăţământ. Întâlnirea a avut în vedere modul de informare, gestionare şi raportare a cazurilor de îmbolnăvire prin scarlatină, varicelă, gripă şi hepatită acută virală de tip A.

Specialiştii din DSP au prezentat modalităţile complete de intervenţie în cazuri izolate şi/sau focare de boli transmisibile, documentele medicale care se impun pentru cazuri posibile/ probabile/ confirmate, precum şi eficientizarea raportării şi comunicării între segmentele implicate: unităţi de învăţământ, personal didactic, grupuri de părinţi, medici şi asistenţi şcolari, asistenţi comunitari, mediatori sanitari, medici de familie şi medici specialişti epidemiologi, igienişti, promovarea sănătăţii şi laborator din cadrul DSP.

O concluzie a întâlnirii: doar activitatea de echipă poate avea rezultate în prevenirea apariţiei focarelor de boli transmisibile în cadrul unităţilor de învăţământ. Aşadar, se impune implicare şi strânsă colaborare între inspectoratul şcolar judeţean, autorităţile locale, direcţiile de asistenţă socială şi serviciile de sănătate.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor părinţilor, în perioada următoare, DSP, în parteneriat cu UAT şi reţeaua de medicină şcolară, va organiza întâlniri cu grupuri de părinţi pentru informare şi sprijinire în dezvoltarea deprinderilor sănătoase ale copiilor, începând de la cele mai fragede vârste.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

De asemenea, DSP Alba încurajează părinţii ca în situaţii de evoluţie a focarelor de boli transmisibile să se adreseze pentru investigaţii (exudat, coproculturi etc.) laboratorului propriu, de pe str. Muşeţelului, nr. 2, etaj 4. Totodată, DSP Alba stă la dispoziţia cetăţenilor pentru orice informaţii suplimentare care să vină în sprijinul lor pentru prevenirea apariţiei îmbolnăvirii şi extinderii focarelor de familie şi/sau colectivitate.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here