Covasna: Cantitate impresionantă de lemne, confiscate de polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Polițiștii din Covasna au acționat în județ, în ultima săptămână, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților silvice, fiind confiscați peste 920 de metri cubi de material lemnos.

VIDEO: https://youtu.be/sOQ4E4gJnII

Astfel, au fost verificate 25 autovehicule de transport material lemnos, fiind realizate comparații între cantitățile de lemn transportate efectiv și cele înscrise în documentele legale de însoțire a mărfii.

La 18 dintre acestea au fost constatate nereguli (diferențe de lemn în plus sau în minus față de datele înscrise în documentele legale), pentru care au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale transportatorilor și 8 sancțiuni societăților emitente ale documentelor de transport, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Ca măsuri complementare, au fost confiscați peste 60 m.c. de material lemnos, care au fost predați, pentru valorificare, unui ocol silvic.

De asemenea, în urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei firme, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, societatea ar fi recepționat aproape 860 m.c. de rășinoase, ca diferență în plus față de materialul înscris în avizele de însoțire și cel măsurat în realitate, la recepție.

Firma a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de lemn a fost ridicată, în vederea confiscării.

În activități au fost angrenați polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, jandarmi și lucrători silvici ai Gărzii Forestiere Covasna și Brașov și de la Ocoalele Silvice Brețcu și Tălișoara.

Poliția Română continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier și dispunerea măsurilor legale atunci când sunt constatate încălcări ale legislației în domeniul silvic.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here