Hunedoara: Amenzi pentru fumatul în localurile publice

ARHIVĂ, SURSA FOTO: http://oradeiasi.oradestiri.ro/wp-content/uploads/2016/05/pachet-de-tigari.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Poliția Locală Deva continuă campania împotriva fumatului în localurile de alimentație publică din oraș. În zilele de 5 și 6 martie 2019, polițiștii locali au aplicat amenzi de 5200 lei unor persoane fizice care au fost prinse cu țigara aprinsă în baruri din municipiul Deva, dar și unei societăți comerciale care administrează un local de alimentație publică. Sesizările au venit atât din partea cetățenilor orașului dar și ca urmare a activității curente a polițiștilor locali în acest domeniu de competență.

Conform legii în vigoare, amenda pentru persoanele fizice este între 100-500 de lei, iar pentru persoanele juridice este de 5.000 lei la prima abatere. Apoi, amenda este de 10.000 lei şi continuă cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii firmei până la remedierea situaţiei. Săvârşirea unei alte contravenţii la legea fumatului în spațiile publice închise se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Conform legii în vigoare, proprietarii barurilor, restaurantelor, discotecilor și a altor spații publice cu destinație similară au obligația să afișeze avertismentul ,,În această unitate fumatul este interzis”.

Prin lege, spațiile publice închise sunt definite ca ,,toate spațiile din instituțiile publice centrale și locale, instituții sau unități economice, de alimentație publică, de turism, comerciale, de învățământ, medico-sanitare, culturale, de educație, sportive, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi de stat și private, spațiile închise de la locul de muncă sau alte spații prevăzute de lege, cu excepția spațiilor delimitate și special amenajate pentru fumat din incinta acestora”.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Polițiștii locali din Deva vor continua acțiunea de identificare și de sancționare atât a persoanelor fizice cât și juridice care nu respectă legea în ceea ce privește fumatul în spațiile publice închise.

Devenii pot sesiza situații privind fumatul în locuri interzise prin lege la Dispeceratul Poliției Locale Deva – 0254.232.777 sau folosind aplicația Deva24.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here