Drumul Papei, la Șumuleu Ciuc. Punctul zero al vizitei în România

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Vizita Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, reprezintă poate cea mai importantă locație din parcursul pe care îl va avea Sanctitatea Sa în România. În perioada 31 mai – 2 iunie 2019, Papa Francisc va ajunge la București, Iași, Blaj și Șumuelu Ciuc.

Peste 500.000 de pelerine sunt așteptați pe dealul din apropierea Mănăstirii Franciscane, acolo unde va avea loc o ceremonie religioasă.

Papa la Șumuleu Ciuc

Deși nu se cunoaște un program oficial al vizitei sale în România, este estimate ca Papa să ajungă la Șumuleu pe data de 1 iunie. O ceremonie religioasă va avea loc pe dealul din Șumuleu, acolo unde peste 200.000 de oameni vin anual la pelerinajele de Rusalii și de Sânta Maria, toamna.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Trasee secrete și securitate maximă

Conform președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, Papa va ajunge cu un elicopter pe stationul din Miercura Ciuc, iar mai apoi se va deplasa pe unul din cele trei trasee secrete, stabilite de către protocolul de la Vatican.

Orașul Miercurea Ciuc nu deține destule locuri de parcare, de aceea intrarea în oraș cu automobilul va fi restricționat încă din 31 mai. După data de 1 iunie doar autoturismele care dețin permisiune specială pot intra în Miercurea-Ciuc.

De asemenea, autoritățile locale speră ca trenurile spre Miercurea Ciuc să fie suplimentate. Tocmai de aceea îi îndeamnă pe credincioși să ajungă la Șumuleu, exclusiv cu mijloacele de transport în comun.

Înscrieri pentru vizita Papei

Din 1 martie au început înscrierile on-line a pelerinilor care doresc să participe la slujba pe care Suveranul Pontif o va celebra în data de 1 iunie la Șumuleu Ciuc.

Pe portalul pontifex.ro, care va putea fi accesat începând din data de 1 martie, toți cei care doresc să participe la eveniment, pot să se înregistreze individual sau în grup, până în data de 30 martie.

Vor avea prioritate în procesul de înregistrare grupurile. Organizatorii și-au exprimat speranța ca la data de 31 martie să se poată obține o imagine clară a numărului persoanelor care vor sosi la Șumuleu-Ciuc.

Ceremonie tradusă în mai multe limbi

Ceremonia se va desfășura în limba latină, cântecele vor fi în limba maghiară, papa va predica în limba italiană, traducerea se va face în maghiară simultan și română sau engleză. Pe ecrane va apărea și subtitrare.

Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care a poposit pe aceste meleaguri în mai 1999. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here