Alege viaţa! Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 200 de pietoni

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 200 de pietoni care au fost surprinşi în timp ce traversau strada pe culoarea roşie a semaforului electric sau prin loc nepermis.

Prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La data de 26 februarie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi 203 pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare sau nu a respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Alţi 77 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia rutieră.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 34.600 de lei.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

– Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

– La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

– Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!

– Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

– Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Stimaţi participanţi la trafic, respectarea regulilor vă fereşte de necazuri atât pe dumneavoastră cât şi pe cei din jur!

Viaţa şi sănătatea nu pot fi răscumpărate cu regrete!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here