Tren expres pe ruta Brașov – București – Constanța

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Un tren expres Brașov – București – Constanța ar putea circula până la sfârșitul anului viitor, fără alte opriri, fiind operat de o companie care va primi susținere financiară din partea Asociației Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța.

Trenul va reduce considerabil durata călătoriei între cele trei destinații și este doar unul dintre proiectele pe termen scurt ce se dorește a fi implementate în următorii doi ani, în cadrul „Axei BBC“, potrivit primarului George Scripcaru, care a participat zilele trecute la o întâlnire pe aceste subiecte.

Propuneri de proiecte pentru Axa BBC (Brașov-București-Constanța), pe temen scurt (2019-2020):

1. Tren Express BBC – Introducerea unor linii de tren expres între cele 3 orașe, cu rol de deservire a turiștilor, navetiștilor și a altor categorii de pasageri. Liniile pot fi operate de către o companie care va primi compensații prin „Axa BBC“
2. Promovarea comună a zonei Brașov-București-Constanța ca destinație de afaceri și turism. Pachetul de măsuri poate cuprinde acțiuni de tipul:
– Participare cu standuri comune la evenimente precum târguri internaționale de turism (de ex. Berlin) și afaceri (ex. EXPOREAL);
– Panotaj de promovare reciprocă în cele 3 orașe;
– Portal WEB de promovare;
– Sistem de city card comun;
– Conceperea unui pachet turistic integrat (obiective, ghizi etc.)
– Introducerea de autobuze turistice între cele 3 orașe.
3. Transport expres Aeroportul Otopeni – Brașov/Constanța: Introducerea unei linii expres de autobuz care să deservească pasagerii din Brașov și Constanța care utilizează serviciile Aeroportului Otopeni, cel puțin până la finalizarea Aeroportului Brașov
4. Agenda culturală BBC: Organizarea de reprezentații ale instituțiilor culturale din subordinea celor 3 Municipalități (de ex. ARCUB) în orașele partenere.
5. Agenda sportivă BBC: Organizarea de competiții sportive între cluburile din cele3 localități.
6. Schimburi de bune practici între cele 3 administrații locale:
Pachet de dezvoltare a capacității administrative care să includă acțiuni de tipul:
– Forum anual de bune practici în administrația locală;
– Schimburi de experiență într angajații celor trei municipalități.
De asemenea, municipiul Constanța și-a exprimat intenția de a prelua modelul Școlii duale Kronstadt (SPGK) de la Brașov, pentru a înființa la Constanța o școală cu organizare și funcționare similară, într-un domeniu de interes pentru firmele din acest municipiu.
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here