23 de milioane de lei, prima finanţare guvernamentală pentru Aeroportul Braşov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În contextul alocărilor bugetare şi a dezbaterilor din Parlament, pe marginea Legii Bugetului pentru anul 2019, obiectivul de investiţii „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” obţine, pentru prima dată de la demarare, finanţare de 23 de milioane de lei de la Bugetul de Stat.

Astfel, Aeroportul Braşov primeşte 13 milioane de lei, datorită amendamentului PSD Braşov şi 10 milioane de lei cu ajutorul amendamentului depus de UDMR în acest sens, ambele votate în unanimitate în comisia de buget.

„Fondurile totale care vor fi alocate în urma amendamentelor PSD şi UDMR sunt de 23 milioane de lei şi reprezintă o premieră în finanţarea de la buget a acestui obiectiv. Până în acest moment, fondurile necesare acestui proiect au provenit din surse proprii ale Consiliului Judeţean Braşov. Alocarea de 23 milioane de lei este printre cele mai mari alocări primite până în acest moment de un aeroport de la Bugetul de Stat”, a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD.

PSD Braşov consideră că pasul pe care Guvernul îl face astăzi, prin finanţarea acestui obiectiv de investiţii este unul major. Mai important decât suma în sine, este semnalul pe care Guvernul PSD îl dă braşovenilor şi comunităţilor învecinate.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

„Eforturile echipei noastre vor continua pentru ca această finanţare să fie crescută în perioada următoare, astfel încât proiectul să fie realizat şi să aducă beneficii braşovenilor şi la nivelul regiunii noastre. Mai mult, eforturile echipei noastre vor continua şi la nivelul instituţiilor europene pentru a atrage fondurile disponibile necesare în vederea finalizării acestui obiectiv. Recuperarea unor sume deja investite din finanţarea europeană ar aduce banii cheltuiţi înapoi în Braşov pentru a finanţa proiecte de care braşovenii au nevoie”, a adăugat Roxana Mînzatu.

Echipa PSD Braşov îşi doreşte să transmită un mesaj foarte clar – „nu tratăm subiectul ca pe unul de campanie şi nici nu vrem să tăiem panglici! Obiectivul nostru este să colaborăm cu toţi actorii care pot contribui la transformarea în realitate a acestui proiect”.

Mesajul pe care Guvernul îl dă, prin asigurarea unor surse de finanţare de la Buget, este că Braşovul este un pol economic şi social important şi că braşovenii merită ceea ce îşi doresc – o poartă deschisă atât la nivel intern cât şi la nivel internaţional.

PSD Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here