Un deputat către Emil Boc: Multe vorbe, zero fapte!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

”Emil Boc în cazul introducerii metroului în Cluj: Multe vorbe, zero fapte! Unde sunt japonezii?, susține deputatul Gabriel Horia Nasra.

Acesta a mai declarat că proiectul introducerii metroului în zona metropolitană Cluj este cel mai important proiect pentru infrastructura Clujului, pentru descongestionarea traficului şi dezvoltarea oraşului în următorii 20-30 de ani.

Pentru realizarea proiectului este nevoie de un plan complex de la A la Z şi de paşi concreţi realizaţi în fiecare an, nu de vorbe aruncate în vânt precum „japonezii sunt interesaţi de introducerea metroului în Cluj”.

În contextul în care în ultimul an, nu s-a concretizat nimic, ratându-se startul proiectului, avem posibilitatea să recuperăm timpul pierdut dacă cei din primărie se vor organiza corespunzător, astfel propun consilierilor locali şi primarului Emil Boc următoarele:

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Constituirea unei „Comisii speciale pentru proiectul introducerii metroului în Cluj” pentru a colecta informaţii şi pentru a cunoaşte experienţa altor proiecte similare, pentru a asigura o informare completă a clujenilor cu privire la proiect şi pentru a superviza etapele proiectului;

Alocarea unei sume importante din bugetul municipiului în 2019 (bineînţeles dacă primăria are un plan concret şi coerent pentru acest proiect);

Discuţii în cadrul asociaţilor metropolitane cu primarii din zona metropolitană. În ultimii a fost evitată o discuţie sinceră şi productivă despre zona metropolitană.

Trebuie să oprim filosofia de tipul „municipiul se dezvoltă şi restul nu contează…”. Cu siguranţă că şi localităţile Gilău, Baciu, Apahida şi Jucu trebuie să fie incluse în acest proiect, introducerea metroului în Cluj;

Trebuie analizată utilitatea unor Park and Ride-uri în Gilău (legătura cu Autostrada Transilvania) şi Jucu (legătura cu platforma industrială TETAROM).

Parteneriatul Boc-Tişe cu privire la construirea unui park and ride pe un teren al aeroportului este la fel de realizabilă precum Someşul navigabil de la Cluj-Napoca la Dej propus de Tişe în urmă cu şapte ani.

Emil Boc şi consilierii locali trebuie să lămurească o confuzie apărută în comunitatea noastră. Unde este graniţa dintre proiectele ‘tren metropolitan’ şi ‘introducerea metroului în Cluj’? Sunt realizabile amândouă sau doar unul? Doreşte Executivul primăriei să unească cele două proiecte? Cei din primărie sunt datori cu un răspuns clar pentru că în ultimul an, declaraţiile au ţinut loc faptelor.

Cu siguranţă că acest proiect necesită costuri inedite pentru comunitatea noastră. Îi solicităm primarului Emil Boc să prezinte modalitatea de finanţare a proiectului (binenţeles după consultarea colegilor din zona metropolitană).

Precum într-un caz similar, sistemul de metrou din Lille, reprezentanţii primăriei trebuie din timp să realizeze o hartă de trafic cu puncte de aglomeraţie şi alte detalii tehnice în contextul pregătirii proiectului. În anii ’70 având în vedere blocajele traficului din Lille, municipalitatea a realizat un plan şi o hartă cu privire la descentralizarea oraşului, aceasta stând la baza introducerii sistemului de metrou în Lille.

Organizarea unor dezbateri care să clarifice posibilele puncte gri ale proiectului şi care să înlesnească accesul reprezentanţilor administraţiei locale şi a cetăţenilor la informaţia specifică. De exemplu, în Brescia, între anii 1996 şi 1997 au fost organizate o serie de evenimente care pregăteau forma embrionară a proiectului dedicat traficului subteran din Brescia.

Deputat Horia Nasra

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here