Salvaţi Copiii a creat reţeaua de sprijin a maternităţilor: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuţi prematur

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Salvaţi Copiii România a creat o reţea de sprijin imediat, prin dotarea maternităţilor cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuţilor prematur. Numai de la începutul anului 2019, organizaţia a centralizat peste 35 de solicitări de echipamente medicale pentru dotarea maternităţilor din ţară, iar suma necesară pentru ca aceste maternităţi să poată interveni adecvat pentru salvarea prematurilor este de aproximativ 900.000 de euro.

Cerinţele sunt diverse şi cu atât mai urgente: incubatoare pentru terapie intensivă neonatală, mese de resuscitare, ventilatoare neonatale, monitoare pentru funcţii vitale, pulsoximetre, lămpi de fototerapie, aparate de radiologie, baloane pentru reanimare, analizoare de gaze, aparate pentru vizualizarea venelor.

Mai mult de jumătate dintre copiii născuţi prematur şi care au nevoie de intervenţie medicală imediată şi adecvată nu pot fi îngrijiţi optim în maternităţile din România, unde sunt asigurate doar 300 de locuri în terapia intensivă neonatală (30 de locuri la un milion de locuitori), dintre cele aproximativ 600 necesare.

„Fac parte dintr-o echipă de medici neonatologi, dintr-o maternitate de nivel 2. Ne confruntăm cu nou-născuţi prematuri foarte mici, pe care trebuie să îi salvăm, să îi stabilizăm şi să îi transferăm la alte clinici performante. Există şi situaţii în care nu ne putem permite să aşteptăm transferul, aşa cum s-a întâmplat şi zilele trecute, când o fetiţă cu vârsta de gestaţie de 27 de săptămâni s-a născut în spitalul nostru. În astfel de situaţii, este vital să avem cele necesare salvării puiului de om, echipamente medicale, medicamente speciale şi costisitoare, dar şi personal dedicat profesiei. Ne bucurăm că avem alături de noi oameni sufletişti care redirecţionează o parte din venituri către Organizaţia Salvaţi Copiii, astfel încât să putem să oferim celor mici şi cu nevoi speciale, cele mai bune îngrijiri şi condiţii pentru a se putea dezvolta normal. Mulţumim celor care sunt alături de noi şi de pacienţii noştri nou-născuţi!”, Dr. Filimon Angelica, Şef secţie Neonatologie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Fiecare dintre noi poate intra în reţeaua de sprijin a maternităţilor

Începând din 2019, fiecare contribuabil poate intra în reţeaua de ajutor imediat a maternităţilor, redirecţionând 3,5% din impozitul pe venit către cauza prematurilor, prin Salvaţi Copiii România.

În urma eforturilor consistente şi a programelor ample pe care le derulează, Salvaţi Copiii România a devenit organizaţie acreditată cu servicii licenţiate, ceea ce măreşte procentul de redirecţionare a cotei parte din impozitul pe venit aferent anului 2018 (de la 2% la 3,5%), extrem de important pentru salvarea copiilor născuţi prematur.

„În cei şapte ani de când am început acest program de combatere a mortalităţii infantile s-a născut o adevărată reţea de sprijin. În lipsa unor politici ale statului, coerente şi direcţionate către beneficiar, am creat, ad-hoc, o reţea a ajutorului imediat, cum îi spunem noi. Mecanismul de funcţionare a acestei reţele este transparent şi extrem de util: maternităţile ne trimit listele cu necesarul urgent, iar noi, la Salvaţi Copiii, punem în mişcare mecanismul de sprijin: căutăm surse de finanţare, cumpărăm echipamentele medicale, astfel încât acestea să ajungă cât mai repede la medicii care se luptă pentru viaţa prematurilor.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Există însă şi o mare vulnerabilizare a acestui mecanism care permite fiecărui contribuabil să facă parte din reţeaua de sprijin a maternităţilor: fără a fi efectuat un studiu de impact şi în lipsa unor argumente asumate, autorităţile au decis să scurteze perioada în care contribuabilii pot folosi acest drept, de a ajuta maternităţile din ţară, astfel încât termenul limită de depunere a Formularului 230 este 15 martie 2019.

În ultimii şapte ani, Salvaţi Copiii România a investit aproximativ 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din 41 de judeţe ale ţării cu 515 echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 42.000 de copii.

Cine poate deveni parte a Reţelei de sprijin

Până pe 15 martie, fiecare contribuabil poate descărca Formularul 230 sau Declaraţia Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei, de la adresa www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 15 martie 2019. Suma nu trebuie menţionată în formular, ea urmând să fie completată de administraţia financiară.

Persoană de contact:
Ştefania Mircea
Coordonator Program de Reducere a Mortalităţii Infantile, Salvaţi Copiii România
stefania.mircea@salvaticopiii.ro

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală, asociaţie de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecţia drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi cu legislaţia României.

Salvaţi Copiii adoptă o poziţie independentă în raport cu acţiunile şi măsurile instituţiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 28 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 29 de ani de activitate, peste 1.900.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here