51,80% dintre copiii din România nu mai preferă joaca afară ca principală sursă de distracţie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În cadrul unui sondaj online la nivel naţional realizat printre copiii cu vârste între 6 şi 18 ani de platforma educaţională Kidibot referitor la prima lor opţiune când este vorba să se distreze, 51,80% dintre copii au ales variante care nu includ joaca în aer liber.

„În casă” au răspuns 22,30% (273 respondenţi)

„La mall” au răspuns 20,34% (249 respondenţi)

„Altundeva” au răspuns 9,15% (112 respondenţi)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Doar 48,20% (590 respondenţi) au răspuns că preferă „Joaca afară”.

Acest studiu confirmă trendurile îngrijorătoare din România dar şi la nivel global cu privire la timpul petrecut în aer liber de către copii, care se reduce constant. Astfel, un studiu realizat în 2016 în Marea Britanie pe 12,000 de copii relevă faptul că aceştia petrec mai puţin timp în aer liber decât deţinuţii din închisori (sursa).

Faptul că atât de mulţi copii români preferă să nu mai iasă afară la joacă generează o serie întreagă de probleme de sănătate imediate şi viitoare, precum: sedentarism, obezitate, creşterea incidenţei diabetului zaharat, scăderea posibilităţilor de concentrare, o lipsă de socializare.

La studiu au răspuns în total 1224 copii în perioada 14 – 30 ianuarie 2019.

Studiul s-a realizat pe www.kidibot.ro.

Despre Kidibot

Kidibot este platforma educaţională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească şi să înveţe mai mult folosind educaţia prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspiraţie de la personalităţi şi multe altele. În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din peste 20% din şcolile din România.

În ultimii 2 ani de zile, platforma educaţională Kidibot a câştigat 9 distincţii diferite, printre care şi Locul I la Gala Societăţii Civile 2018, Secţiunea Tineret.

Kidibot este implementat în România de către Asociaţia StartEvo.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here