Anul Mistreţului de Pământ, marcat de studenți la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Intrarea în noul an chinezesc va fi celebrată la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu printr-un eveniment organizat de Institutul Confucius, Festivalul Primăverii. La 1 februarie, în Aula Magna, între orele 13,00-15,00 studenţii sbieni împreună cu profesorii din cadrul Institului Confucius vor prezenta o serie de obiceiuri şi tradiţii chinezeşti, care să macheze intrarea în Anul Mistreţului de Pământ.

„Acest eveniment are drept scop înţelegerea mai bună a culturii şi tradiţiei chineze de către sibieni şi să creeze o legătură între cele două ţări, pentru a învăţa unii de la ceilalţi. Ne dorim, de asemenea, ca prin astfel de evenimente să îi atragem pe români spre a învăţa limba şi cultura chineză”, a declarat prof. Wang Jiong directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS.

Anul Mistreţului de Pământ va debuta în 5 februarie şi se va încheia în 25 ianuarie 2020. Conform astrologiei chineze, Mistreţul de Pământ simbolizează generozitatea, însă Mistreţul de Pămând aduce cu el şi destul de mult ghinion.

Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost primul deschis în România, în anul 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă şi Cultură Beijing. În prezent, în România funcţionează alte trei Institute Confucius, în cadrul Universităţii Bucureşti, Universităţii „Babes Bolyai” din Cluj şi Universităţii „Transilvania” din Braşov. În total, în România sunt înscrişi mai mult de 1500 de cursanţi de limba chineză, iar din 2015, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu există un post de de inspector şcolar de limba chineză, care răspunde de această activitate la nivel naţional.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here