Atenţionare de călătorie – Croaţia – Menţinere cod roşu de vânt

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că prognozele meteorologice pentru nord – vestul ţării indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi rafale de vănt cu o viteză de până la 150 km/h, care afectează transportul maritim. Pentru data de 25 ianuarie 2019, regiunea oraşului Rijeka, precum şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić, canalul Velebit şi peninsula Istra, se află sub cod roşu de vânt.

Îmbarcarea autovehiculelor cu o masă mai mare de trei tone, precum şi a autobuzelor, pe ruta Brestova – Porozina, a fost interzisă de către autorităţile portuare. Pe ruta maritimă Rijeka – Cres – Mali Lošinj, vapoarele nu vor acosta în portul Martinišćica iar pe ruta Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žrije, porturile Zlarin şi Žrije sunt închise.

Începând cu data de 25 ianuarie 2019, cursa maritimă Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj va fi anulată, urmând a fi reluată în cursul zilei de 27 ianuarie 2019. Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here