IGSU: 500 de mașini de stingere vor înlocui autospecialele care au peste 30 de ani vechime

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Inspectoratele pentru situații de urgență au fost dotate, până la sfârșitul anului 2018, cu tehnică și echipamente de aproximativ 24 de milioane de euro, iar pentru anul acesta, investițiile vor continua.

Pentru anul 2019, 500 de mașini de stingere, prevăzute în proiecte cu finanțare din fonduri europene, vor înlocui autospecialele care au peste 30 de ani vechime, precum și toate cele care nu mai pot fi folosite. „Autospecialele achiziționate vor fi de capacitate mare de 10.000 de litri și de capacitate medie de 4.000 de litri”, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la ședința de evaluare a activității ISU Caraș-Severin, desfășurată în cursul acestei zile.

De asemenea, este nevoie de personal specializat, “iar acest lucru se va pune în atenţia colegilor de la Ministerul de Finanţe, pentru că nevoia de personal este şi la Unităţile de primiri urgenţe, şi la Serviciile de ambulanţă, dar şi la unele Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă”, concluzie formulată de către dr. Raed Arafat în cadrul aceluiași eveniment.

Acesta a fost prezent și la evaluarea activității pompierilor din Timiș, ședință desfășurată tot în această zi, urmând ca, în perioada următoare, să ia parte și la alte bilanțuri ale inspectoratelor pentru situații de urgență județene.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here