Mureș: Explozie urmată de incendiu, într-un bloc de locuințe!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În această dimineață Detașamentul de Pompieri Tîrgu Mureș a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii produse la un apartament din municipiul Tîrgu Mureș, strada Piața Armatei.

În paralel cu stingerea incendiului s-a intervenit și pentru evacuarea locatarilor din scara de bloc. Au fost evacuate 18 persoane, 14 adulți, 4 copii. 16 persoane au refuzat transportul, 2 persoane au fost evaluate de către echipajele medicale, din care o persoană a fost transportată preventiv la UPU Tîrgu Mureș pentru investigații medicale mai amănunțite.

În urma exploziei de azi dimineaţă de la parterul unui bloc de pe strada Piaţa Armatei din Municipiul Tîrgu Mureş, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a convocat de urgenţă o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Tîrgu Mureş, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş, ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale Mureş, ai Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, ai furnizorilor de utilităţi şi ai asociaţiei de proprietari.

În urma evenimentului au fost evacuate 18 persoane, 14 adulţi şi 4 copii, iar o persoană a fost internată în spital cu arsuri uşoare, fiind în prezent în stare stabilă.
Din punct de vedere al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş, care a efectuat deja două investigaţii la faţa locului, structura de rezistenţă a blocului nu pare să fie afectată, iar locatarilor li s-a permis să se întoarcă în apartamente.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

În prezent, este sistată alimentarea cu gaz şi energie electrică.

S.C. Electrica S.A. nu a constatat afectarea instalaţiei la nivel de palier, motiv pentru care se va relua alimentarea cu energie electrică în cel mai scurt timp.

Pentru reluarea alimentării cu gaze naturale, asociaţia de proprietari trebuie să solicite o revizie din partea unei firme autorizate ANRE, care va constata în ce măsură a fost afectată instalaţia de gaz şi care vor fi paşii necesari pentru remediere.

Nici branşamentul de apă nu a fost afectat, iar furnizarea apei potabile nu a fost sistată.

Nu au fost solicitări din partea locatarilor afectaţi referitoare la necesitatea asigurării cazării, iar AJPIS analizează îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea de ajutoare de urgenţă.

Asociaţia de proprietari a solicitat sprijin pentru asigurarea pazei bunurilor, ţinând cont de faptul că uşile afectate de deflagraţie nu se mai închid.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

„Am convocat această şedinţă pentru ca toate autorităţile implicate să primească o informare completă asupra consecinţelor acestui eveniment nefericit şi pentru găsirea celor mai bune soluţii astfel încât cetăţenii afectaţi să se poată întoarce în case în cel mai scurt timp. Le-am transmis autorităţilor implicate să depună toate eforturile pentru urgentarea lucrărilor care trebuie efectuate la acel bloc, mai ales că urmează o perioadă cu temperaturi scăzute. Îi asigur pe locatarii afectaţi că vom face tot ce e posibil pentru asigurarea tuturor condiţiilor de care au nevoie pentru a se întoarce în apartamente,” a declarat subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here