CNMR: Majoritatea românilor susțin nevoia unui plan de țară pe termen lung

SURSA FOTO: http://bucurestifm.ro/wp-content/uploads/sites/2/2014/06/Oameni-pe-strada1.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Sondajul de opinie realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Rurală) la solicitarea Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) în perioada noiembrie – decembrie 2018, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%, a evidenţiat un aspect deosebit de important: România are nevoie de un PLAN DE ŢARĂ (o strategie) pe termen lung cu privire la economie, investiţii, industrie, infrastructură, sănătate, învăţământ, etc.

Astfel, 61% dintre respondenţii chestionaţi au declarat că România are nevoie de un PLAN DE ŢARĂ pe termen lung, 11% dintre participanţii la acest sondaj au declarat că România nu are nevoie de o strategie pe termen lung, iar 28% dintre respondenţi au declarat că nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

De asemenea, în legătură cu aspectele care ar trebui să stea la baza elaborării strategiei de ţară, respondenţii au declarat că articularea strategiei de ţară trebuie să se axeze pe: economie, investiţii, industrie (22%), infrastructură (11%), prevenirea corupţiei (7%), crearea de locuri de muncă (6%), îmbunătăţirea sistemului de sănătate (5%), dezvoltarea agriculturii şi a învăţământului (4%), creşterea nivelului de trai şi stoparea plecării tinerilor în afara graniţelor ţării (câte 3% fiecare), stabilitatea politică şi a clasei politice, dar şi îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie (câte 2% fiecare).

„România nu a avut în ultimii 28 ani niciun Plan de Ţară pe termen lung. A avut obiective importante stabilite din afara României şi susţinute din interior, dar niciodată un plan, o strategie proprie care să pună dezvoltarea economiei în centrul său pe termen lung şi care să fie respectată şi aplicată de toate partidele. Mă bucură nespus răspunsul românilor, iar CNMR şi confederaţiile patronale din cadrul ARMIS îşi vor pune la dispoziţie toată expertiza necesară pentru construirea unui astfel de plan şi vor funcţiona ca un garant al respectării lui de către toate partidele politice care vor guverna. Diferenţele ideologice şi de abordare doctrinară sunt de înţeles, ÎNSĂ pe obiective majore de dezvoltare şi modernizare a României avem nevoie de o viziune integrată şi UNICĂ. Aderarea la UE şi NATO pot funcţiona ca model de consens şi în acest caz”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNM.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here