BILANŢ 2018: Primăria Sibiu a depus proiecte în valoare de peste 320 de milioane de lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Primăria Sibiu a depus proiecte în valoare de peste 320 de milioane de lei pentru obţinerea finanţării din fonduri europene nerambursabile

„Pe lângă proiectele pe care le finanţăm din bugetul local al Sibiului, Primăria Sibiu a depus la ADR Centru 23 de proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabilă din fonduri europene. Valoarea acestora depăşeşte 320 de milioane de lei.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

ÎN DOMENIUL EDUCAŢIEI (74,39 milioane lei):

Reabilitarea clădirilor a patru unităţi de învăţământ în vederea creşterii eficienţei energetice: Liceul Constantin Noica şi şcolile generale 1, 21 şi Radu Selejan.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Contractele de finanţare sunt deja semnate, iar lucrările includ: izolarea termică a faţadelor, modernizarea sistemelor de utilităţi, instalarea de panouri fotovoltaice şi a pompe de căldură aer-apă pentru producerea energiei, repararea acoperişurilor şi instalarea unui sistem de management şi control al consumului de energie.

Extinderea clădirilor în care funcţionează şcolile Nicolae Iorga, I.L. Caragiale şi Regele Ferdinand şi construcţia de săli de sport la şcolile N. Iorga şi Regele Ferdinand. Contractul pentru şcoala N. Iorga se află în etapa de precontractare, celelalte două fiind încă în evaluare, în diverse stadii. Scopul principal al acestora este crearea de noi săli de clasă care să elimine învăţământul în două schimburi.

Construcţia a două noi creşe, una în cartierul Ţiglari, lângă grădiniţa nr. 36 şi una în cartierul Ştrand, lângă şcoala nr. 1 care vor crea încă 200 de locuri pentru preşcolari. Contractul de finanţare pentru creşa din Ţiglari este în etapa de precontractare, celălalt aflându-se în evaluare încă.

Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independenţa pentru a sprijini elevii care urmează cursurile învăţământului dual.

ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII (17,07 milioane lei):

Creşterea capacităţii medicinei de urgenţă pediatrică, în spaţiile existente în Spitalul de Pediatrie Sibiu. Proiectul presupune reconfigurarea spaţiilor destinate primirii urgenţelor şi modernizarea acestora, dar şi dotarea corespunzătoare.

Dotarea ambulatoriilor existente ale Spitalului de Pediatrie pentru ortopedie, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie situate pe str. G. Bariţiu, nr.2 şi a noilor departamente de endocrinologie şi alergologie.

ÎN DOMENIUL CREŞTERII MOBILITĂŢII LOCUITORILOR (203,15 milioane lei):

Modernizarea transportului public din Sibiu, proiect care presupune achiziţia a 40 de autobuze noi alimentate cu gaz comprimat, împreună cu sistemele moderne de informare şi confort pentru pasageri.

Crearea unei linii verzi de transport public în centrul istoric al Sibiului, prin achiziţia a 5 minibuze electrice şi a sistemelor conexe necesare

Crearea unui coridor favorabil deplasării cu bicicleta pe malul Cibinului, un traseu care va traversa oraşul şi va face legătura cu pistele existente.

Crearea unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ştrand cu zona centrală şi parcul Sub Arini

Amenajarea unui sistem automat de închiriere a bicicletelor în regim de self-service – Sibiu Bike City. Proiectul presupune amenajarea a 44 de astfel de centre în care vor fi disponibile peste 500 de biciclete, inclusiv triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi.

Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii, prima stradă pe care se va introduce o bandă dedicată transportului public, se vor amenaja piste pentru biciclete şi se vor reabilita trotuarele, zonele verzi şi locurile de parcare.

CREAREA DE SPAŢII PUBLICE CU FUNCŢIUNI DE AGREMENT, DE ODIHNĂ ŞI SOCIALE (23,62 milioane lei):

Crearea unui centru multifuncţional în zona străzii Oţelarilor, destinat comunităţilor marginalizate

Crearea unui spaţiu multifuncţional de recreere, sport şi educaţie activă în cartierul Guşteriţa, pe strada Podului

Amenajarea unui parc în suprafaţă de 40.000 mp în zona cartierului Tilişca, în spaţiul delimitat de străzile Preot Bacca şi prelungirea străzii Săcel, prin reconversia unui vechi depozit de materiale de construcţii.

Reabilitarea energetică a trei clădiri de blocuri din Sibiu, lucrările incluzând izolarea termică, modernizarea sistemelor de utilităţi şi instalarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului. Acest proiect se află în etapa de precontractare.

CREŞTEREA EFICIENŢEI SERVICIILOR PUBLICE (3,37 milioane lei):

„SALT – Sibiu: Administraţie de calitate, Accesibilă Locuitorilor prin Tehnologie”, un proiect care presupune printre altele digitalizarea arhivelor instituţiei pentru un acces mai facil, solicitarea online şi generarea automată a unor documente, simplificarea serviciilor de plată electronică, dar şi formarea profesională a angajaţilor.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here