Aproape 9.000 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța de Anul Nou

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Aproape 9.000 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Folosiți cu precauție articolele pirotehnice, iar, în caz de nevoie, apelați la Serviciul 112.

În perioada 28 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, în toată țara, peste 8.800 de poliţişti cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, aproape 5.700 sunt poliţişti de ordine publică, peste 1.400 sunt de la rutieră, aproape 600 de la investigaţii criminale, peste 450 de la poliţia transporturi, iar restul sunt de la celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalității economice și luptători de intervenţie rapidă.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în aproape 230 de staţii şi triaje de cale ferată, în peste 200 de trenuri, în 12 aerogări (naţionale și internaţionale), precum şi în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 125 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, activități cultural-artistice), la nivel național, în peste 115 localități din 35 de județe și municipiul București, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 300.000 de persoane.

De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene și autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

În aceste zile, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

 1. În locurile publice, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
 2. Fiți atenți când retrageți bani de la bancomate! Asigurați-vă că în spatele dumneavostră nu se află vreun răuvoitor care să vadă codul PIN sau care să vă sustragă suma de bani retrasă!
 3. Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, de o calitate îndoielnică, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!
 4. Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, bunuri de valoare.
 5. Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau cînd vă aflați în benzinării/stații de alimentare.
 6. Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!
 7. În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră.
 8. Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiți în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi!
 9. Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă!
 10. În noaptea de Revelion, fiți atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice! Entuziasmul copiilor e de înțeles când vine vorba de focuri de artificii. Asigurați-vă că acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, supravegheați-i și învățati-i cum să le folosească!
 11. Achiziţionați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate!
 12. Păstrați-vă calmul,  în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

LA MULȚI ANI!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here