Turismul balneo, sprijin din partea Guvernului României

ARHIVĂ, SURSA FOTO: http://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2016/10/Guvern.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Turismul balneo, sprijin din partea Guvernului României – 310 milioane de lei, bani de la stat pentru reabilitarea şi modernizarea staţiunilor balneare şi balneoclimaterice.

România este ţara care deţine aproximativ o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei.

Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiţii era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea de astăzi cel mai important sprijin dat vreodată de statului român.

Beneficiarii sunt toate staţiunile balneare şi balneoclimaterice atestate de Ministerul Turismului.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanţa sunt reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în staţiunea balneară, achiziţii în scop de dezvoltare turistică, achiziţii de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea şi formarea personalului de specialitate.

‘Un alt aspect ce trebuie urmărit, pe lângă reabilitarea acestor staţiuni turistice, este dezvoltarea acestora în concordanţă cu trendul modern, aceasta fiind o soluţie pentru toate categoriile de vârstă care îşi petrec vacanţele pentru tratament sau mini-vacanţele de relaxare în staţiunile balneare, respectiv departamentele de wellness/spa, care trebuie să se regăsească în toate staţiunile balneare şi balneoclimatice de pe teritoriul României’, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Turismul balnear reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, de aceea de la 1 noiembrie 2018, alte două măsuri care vin sprijinul turismului balnear au fost eliminarea redevenţelor pentru apa geotermală şi pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice şi reducerea TVA-ului la 5% (aplicabilă tuturor entităţilor din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant şi de catering (cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea), activităţi sportive, recreative şi distractive.

De asemenea, Ministerul Turismului are în vedere elaborarea Masterplanului pentru dezvoltarea turismului de sănătate, în colaborare cu sectorul privat şi cu autorităţile publice centrale şi locale din ţara noastră.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here