Peste 4,7 milioane lei pentru infrastructura sanitara din Sibiu

FOTO: ADR Centru
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Un nou contract de finantare nerambursabila, monitorizat la nivel regional de ADR Centru, asigura fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente medicale pentru trei spitale din judetul Sibiu. Fondurile sunt alocate prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 8,  Obiectivul specific 8.2B ce finanteaza dezvoltarea infrastructurii sanitare din unitatile de primiri urgente. Proiectul are o valoare totala de 4,78 milioane lei si se va finaliza pana la finalul lunii octombrie 2019.

Trei spitale din judetul Sibiu vor avea fondurile necesare pentru a achizitiona echipamente medicale si pentru a imbunatati accesul cetatenilor la servicii medicale de urgenta performante. Proiectul contractat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, se va realiza in parteneriat de catre Ministerul Sanatatii si Spitalul Municipal Medias, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. Valoarea totala a proiectului este de 4.787.988,31 lei, din care din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAP, in calitate de Autoritate de Management, este de 4.692.228,57 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibila a proiectului (aproximativ: 1.007.262 Euro).

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Prin asigurarea fondurilor necesar proiectului se urmareste modernizarea si tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizeaza in continuare aparatura uzata fizic si moral. Achizitia de echipamente noi si eficiente va aduce atat o crestere calitativa a serviciilor oferite, cat si o crestere cantitativa a numarului de persoane beneficiari de servicii medicale, imbunatatind starea de sanatate publica la nivel national, regional si local. Pe lista echipamentelor medicale care se vor achizitiona sunt paturi medicale, aparate de mamografie, ecografie, aparate de radio-diagnosticare, anestezie, ventilatie, pompe pentru perfuzii, electrocauter, monitor functii vitale, aparat de incalzire produse din sange si altele.

 Multe dintre spitalele din Romania functioneaza in cladiri construite cu mai mult de 50 de ani in urma, compuse din multe pavilioane, care uneori se afla in aceeasi incinta, dar deseori sunt situate la mare distanta. Aceasta caracteristica a infrastructurii spitalicesti genereaza dificultati in tratarea pacientilor cu, costuri ridicate privind transportul lor, acces dificil la investigatiile care au loc in pavilioane diferite. Aceste situatii duc apoi la un necesar ridicat de personal pentru intretinerea si reparatiile curente ale cladirilor si, indirect, la un consum foarte ridicat de resurse de catre spitale.  Prin aceste fonduri practic sustinem fluidizarea acestui proces, inclusiv reducerea cheltuielilor financiare, reducerea volumului de munca a angajatilor si a stresului pe care-l au pacientii”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru.  Echipamentele medicale invechite genereaza costuri suplimentare, nejustificate, iar prin reparatiile frecvente, poate aparea indirect si erori de diagnostic care fac necesara apelarea la explorari suplimentare,  influentand in mod negativ fondurile disponibile pentru asistenta medicala primara sau ambulatorie. Astfel ca implementarea acestui proiect va ajuta cele trei unitati de urgenta sa atinga obiectivul comun de a dezvolta infrastructura sanitara, prin investitii in dotari necesare infrastructurilor lor sanitare, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate publica si imbunatatind accesul cetatenilor la serviciile medicale de calitate.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here