Moneda locală a Sibiului are un nume: Sibcoin!

FOTO: Sibiu Regiune Gastronomică Europeană
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Conform paginii de Facebook Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin, iar câștigătorul premiului de 1000 de lei este domnul Eugen Țîntar.
Mulțumim tuturor celor care au participat la concurs.
Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezența a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentați ai presei naționale și locale, bloggeri și influenceri. Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va selecta prin tragere la sorți 20 de persoane din județul Sibiu care vor fi invitate să participe la eveniment. Pentru a participa la tragerea la sorți, vă invităm să completați formularul disponibil la adresa https://sibiugastronomia.ro/moneda-locala/ până în data de 16 noiembrie 2018.

Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizațiiNU înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară.

Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție si comerț. Moneda locală  nu pune în nici un fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională și garantată de Stat sau Uniunea Europeană, în cazul Euro.

Există aproximativ 300 de monede locale în lume, fiind listate în Complementary Currency Resource Center (o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale).

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
SURSĂSibiu Regiune Gastronomică Europeană
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here