Bistrița-Năsăud: Circulaţie restricţionată în municipiu, pentru realizarea unei zebre 3D

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud vă informează că duminică, 14 octombrie a.c., între orele 10.00 şi 16.00 circulaţia pe Strada Gheorghe Şincai, în zona Piaţa Centrală din municipiul Bistriţa va fi restricţionată şi dirijată către strada George Coşbuc.

În acest interval orar elevii Liceului de Arte “Corneliu Baba” din Bistriţa vor realiza o Zebră 3D la trecerea pentru pietoni. Activitatea face parte din campania iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistriţa şi Asociaţia Psihotrafiq – “Fii PietOM!”. Proiectul campaniei a fost aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 81/ 2018.

“Fii PietOM!” este o campanie de responsabilizare socială pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în municipiul Bistriţa până la sfârşitul anului. În cadrul acesteia, poliţiştii şi-au propus reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere în care sunt implicaţi pietoni, prin informarea şi responsabilizarea opiniei publice prin activităţi specifice cu privire la riscurile şi urmările accidentelor rutiere în care victime sunt pietonii.

Tot cu această ocazie, poliţiştii vor inscripţiona pe 16 zebre asociate unor treceri pentru pietoni din oraş următoarele mesaje preventive: “Asigura-te!”, “Scoate căştile!”, “Nu alerga!”, “Coboară de pe bicicletă”, “Lasă telefonul!”.

În cadrul campaniei “Fii PietOM!” vor fi realizate activităţi de informare şi distribuire de materiale preventive privind riscurile, măsurile de autoprotecţie, adresate atât conducătorilor auto, cât şi pietonilor, vor fi organizate concursuri de machete tematică rutieră.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here