Crosul 15 Noiembrie intră în linie dreaptă

ARHIVĂ, SURSA FOTO: DCIM100MEDIA FOTO: ADR Centru
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

La Crosul 15 Noiembrie şi-au anunţat participarea, până acum, atleţi străini din Germania, Croaţia, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia şi Olanda.

Crosul 15 Noiembrie a primit Certificatul oficial de măsurare internaţională din partea AIMS (Association of International Marathons and Distance Races). Certificatul este valabil pentru o perioadă de 4 ani şi atestă distanţa şi elevaţia traseului de concurs.

Spre deosebire de celelalte ediţii, în urma măsurătorilor oficiale din acest an, punctul de start al crosului a fost stabilit în interiorul fostei Uzine de autocamioane ‘Steagu Roşu’ (actualul Parc Industrial Roman) şi coincide, practic, cu punctul unde a izbucnit Revolta Anti-Comunistă din 15 Noiembrie 1987, la Secţia 440.

Şi locul de sosire s-a modificat, finish-ul fiind lângă Prefectura Braşov, în linia dreaptă până la Modarom. Astfel, se creează premisele unui traseu extrem de rapid, pe care organizatorii aşteaptă se se înregistreze rezultate de excepţie.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Competiţia va fi listată în calendarul AIMS şi deja a atras atenţia atleţilor din alte ţări, o serie dintre ei anunţându-şi prezenţa la Crosul 15 Noiembrie, ediţia a 29-a. Printre aceştia se numără atleţi din Germania, Croaţia, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia şi Olanda. Prezentarea lor va fi făcută publică după încheierea tuturor formalităţilor de înscriere.

Atleţii din România înscrişi la categoria seniori vor avea şansa să puncteze într-un top al celor mai buni alergători români, pe lângă clasamentul internaţional al elitelor. Clasarea în această ierarhie autohtonă (numai pentru seniori!) le va aduce premii suplimentare sportivilor din ţara noastră.

Înscrierile pentru cros (atleţi amatori şi atleţi de performanţă/legitimaţi) sunt deschise online pe site-ul www.crosul15noiembrie.ro şi se vor efectua pe site până joi, 8 noiembrie. Ulterior, înscrierile vor putea fi făcute în zilele de 9 şi 10 noiembrie, în punctele fixe din Braşov – Piaţa Sf. Ioan. Tot de la aceste puncte se vor putea ridica şi kit-urile de concurs.

Voluntarii reprezintă o componentă esenţială în organizarea oricărui eveniment sportiv şi tocmai de aceea la Crosul 15 Noiembrie din acest an o secţiune specială de înscrieri le este dedicată pe site-ul crosul15noiembrie.ro. Toţi cei care doresc să se implice activ în promovarea, bunul mers şi susţinerea evenimentului pot să aplice pe https://crosul15noiembrie.ro/2018/voluntari/.

Crosul 15 Noiembrie este o competiţie de atletism, dedicată atleţilor de elită, de performanţă şi legitimaţi, dar mai ales atleţilor amatori din România şi din străinătate, şi se desfăşoară pe o distanţă de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Braşov, urmând acelaşi traseu pe care l-au parcurs manifestanţii la 15 Noiembrie 1987.

Ambasadorul Crosului 15 Noiembrie este Paula Ivan, marea noastră atletă, cea care deţine, în continuare, recordul olimpic în proba de 1.500 m!

Printre primii atleţi de elită care şi-au anunţat participarea la Crosul 15 Noiembrie se numără sportivii români Ancuţa Bobocel, Roxana Bîrcă, Alexandru Nicolae Soare şi Adrian Garcea, precum şi Sergiu Ciobanu, care reprezintă Irlanda.

Crosul 15 Noiembrie (ediţia a 29-a) este un proiect co-finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Braşov şi este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, cu ajutorul Federaţiei Române de Atletism (FRA), al Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Braşov şi al Primăriei Municipiului Braşov.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here