Vedete internaționale și artiști din România, în juriul Festivalului Cerbul de Aur

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Juriul Festivalului va decide câștigătorii celor nouă premii, în valoare totală de 65 de mii de euro

Laureații ediției aniversare Cerbul de Aur 2018 vor fi desemnați de un juriu internațional format din artiști din toată Europa.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin și Luminița Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaș din Republica Moldova și Mădălin Voicu (România) vor decide câștigătorii ediției din acest an a Festivalului Concurs Internațional Cerbul de Aur.

Artiștii vor juriza prestația celor 18 concurenți în zilele de concurs ale evenimentului — 30 și 31 august — și vor alege câștigătorii Festivalului.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Patru dintre jurați vor avea un dublu rol la Cerbul de Aur: Edvin Marton, Gigliola Cinquetti și Eleni Foureira și Luminița Dobrescu, primul artist din România distins cu Marele Trofeu al Festivalului, vor susține și recitaluri pe scena din Brașov.

Juriu internațional pentru concursul de interpretare

Câștigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, Edvin Marton a cucerit audiența internațională după colaborarea sa excepțională cu patinatorul rus Evgeni Plushenko și după câștigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan.

‘Sunt bucuros să mă întorc în Romania, o țară ce are un loc aparte în inima mea, totodată sunt onorat să fac parte din juriu și să cânt pe scena ediției aniversare a acestui grandios festival internațional. Ne vedem la Brașov să sărbătorim excelența în muzică’, a declarat Edvin Marton despre participarea la ediția din acest an a Festivalului.

Cu ocazia recitalului pe care îl va susține la Cerbul de Aur, îndrăgitul violonist și compozitor Edvin Marton va interpreta piese ce l-au făcut celebru, dar și, în premieră mondială, o piesă de pe noul său album, la o vioară Stradivarius fabricată în anul 1699 și evaluată la 7 milioane de dolari.

De-a lungul unei cariere care se întinde pe mai bine de șase decenii, Gigliola Cinquetti este primul artist italian distins cu trofeul Eurovision Song Contest, în anul 1964. Originară din Verona, Gigliola Cinquetti a cântat în opt limbi, piesele ei fiind distribuite în peste 120 de țări. Cel mai recent album, ‘20.12’ a fost lansat în 2015.

‘Am primit cu bucurie invitația de a participa la Cerbul de Aur 2018. Este un eveniment care va scrie istorie pentru România și muzica din întreaga Europă. Pentru mine, Festivalul a însemnat un pas uriaș în lunga mea carieră, după ce, la prima participare, am venit aici într-un peisaj hibernal. Întoarcerea la Brașov, după 50 de ani, de această dată vara, îmi dă o incredibilă emoție’, a declarat Gigliola Cinquetti despre revenirea pe scena Cerbului de Aur.

Reprezentanta Ciprului la ediția din acest an a Eurovision Song Contest și ocupanta locului secund în concursul din Lisabona se alătură juriului Festivalului Cerbul de Aur 2018. Interpretă pop, actriță, dansatoare și fashion designer, Eleni Foureira a început să cânte la vârsta de 8 ani. Din 2009, artista de origine albaneză a urmat o carieră solo, perioadă în care a lansat patru albume de studio, a colaborat cu staruri precum J Balvin, Dan Bălan, Vassy, AfroB sau Faydee și a participat la mai multe show-uri tv.

Al patrulea membru al juriului vine din Moldova: Arsenie Todiraș — Arsenium, cum îl știu fanii—, un artist, compozitor și producator muzical cu o carieră impresionantă. Fost membru al trupei O-Zone, Arsenium a urmat o carieră solo începând din 2005, lansând, în mai multe țări din Europa și Asia, piesele ‘Love Me …Love me’, ‘Rumadai’. În 2006 a reprezintat Republica Moldova la Eurovision 2006 cu piesa ‘Loca’, iar în 2014 a câștigat cel mai mare concurs din America Latina ‘Vina del Mar’, la categoria ‘Cel mai bun interpret internațional’. Cea mai recentă piesă lansată in Europa de Arsenium se numește ‘Bon Ami’.

‘Sunt onorat să revin la Cerbul de Aur, de data aceasta nu ca invitat special în recital, ci în calitate de membru al juriului, o responsabilitate enormă, mai ales la ediția aniversară a Festivalului. Mă cuprind emoții frumoase când îmi amintesc momentul în care am urcat pentru prima dată pe scena Cerbului de Aur, cu trupa O-Zone, la început carierei muzicale, și de ultimul concert, din septembrie 2005, tot pe scena Cerbului. Le urez tuturor concurenților succes și ne vedem curind!’, a declarat Arsenie Todiraș.

Primul artist din România care a câștigat Marele Trofeu al Festivalului revine la Brașov. Luminița Dobrescu, câștigătoarea ediției din 1969, va avea, în acest an, un rol dublu — de jurat, dar și de interpret, pe scena Festivalului.

Pe lângă experiența Festivalului Cerbul de Aur, artista a reprezentat România la Festivaluri Internaționale de prestigiu (Sofia, Bratislava, Sopot) și a lansat câteva piese care au devenit șlagăre: ‘Doar băieții sunt de vină’ (1966), ‘Dragostea-i un val de mare’ (1967), ‘Ia din viață ce-i frumos’ (1968), ‘Dacă nu iubești’ (1968), ‘Of, inimioară’ (1969), ‘Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte’ (1969), ‘Câtă dragoste’ (1969), ‘De ce?’ (1970) etc. În anul 1970, Luminița Dobrescu s-a stabilit în străinatate, unde și-a continuat cariera muzicală.

‘Invitația Televiziunii Române de a participa în juriul Festivalului Internațional Cerbul de Aur constituie un moment special pentru mine. Încep să retrăiesc acele emoții, atât pentru concurenții din competiție, cât și pentru propria participare, de data aceasta dublată de prezența în juriul internațional. Aștept cu nerăbdare confruntarea după jumătate de veac, în speranța unei reușite absolute a Cerbului de Aur!’, a declarat Luminița Dobrescu.

Provenind dintr-o familie cu adânci rădăcini în muzică, Mădălin Voicu, fiul faimosului violonist Ion Voicu, s-a apropiat de domeniul muzical inițial prin studiul viorii, pentru ca apoi să urmeze cursurile Universității Naționale de Muzică din București (unde a studiat cu George Manoliu și Cornelia Bronzetti), iar ulterior să se dedice artei dirijorale. A susținut concerte alături de Orchestra de cameră ‘București’, înființată de către celebrul său tată, Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Științe, Arte și Litere. Pasiunea sa pentru rock s-a materializat în 2004 când, împreună cu Florin Ochescu, Puiu Breack, Catalin Târcolea, Eugen Tegu si Berti Barbera, a pus bazele formației Madrock. Pasiunea pentru muzica lăutărească autentică și pentru conservarea acesteia s-a concretizat într-o serie de peste 15 CD-uri realizate cu unii dintre cei mai buni lăutari ai României, precum George Udilă, Ion Miu, Mieluță Bibescu, ori Gina și Giani Lincan.

‘Am trăit cu emoție și interes fiecare ediție a Festivalului Cerbul de Aur, sunt onorat să fiu parte a celebrării a 50 de ani de existență, care nu a fost tocmai ușoară, a sa, emblematic nu doar pentru muzica românească, ci și pentru noi toți. Mi-aș dori ca acum, la jumătate de centenar, pe care prin voia destinului ‘Cerbul’ îi împlinește chiar în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, muzica să-și consolideze rolul de liant între oameni, iar festivalul să aibă o viață lungă, ceea ce îmi doresc și mie!’, a declarat Mădălin Voicu.

Actriță, regizor și producător, Kristina Cepraga Goodwin și-a început cariera artistică la Televiziunea Română, apărând în programe pentru copii și la Școala Vedetelor, emisiunea produsă și regizată de Titus Munteanu.

După o bogată experiență tv în România, se inscrie la scoala de actorie la Cinecitta’ si porneste de la zero in Italia, la Roma, unde s-a stabilit de peste 14 ani și devine cetățean italian. Aici își continuă cariera, reprezentând, ca actor, Italia la festivaluri internationale de film precum Berlinale cu ‘Gianni e le donne’, ‘L’ultima foglia’ la Raindance Londra și Camera-off Cracovia.

‘Sunt onorată de propunerea conducerii TVR de a face parte din juriul internațional al Cerbului de Aur, în primul rand pentru legătura strânsă pe care o am cu această instituție și în special cu acest festival. Aici am cântat, la doar 14 ani, în recital cu Școala vedetelor, ca, mai apoi, să fiu una dintre tinerele prezentatoare de pe prestigioasa scenă’, își amintește Kristina Cepraga Goodwin despre experiența legată de Cerbul de Aur.

‘În calitate de artist cu o sensibilitate aparte pentru muzică, mă simt flată de această nouă provocare în viata mea. Abia aștept să aud minunatele voci și piese de la ediția 2018, un an extrem de special intr-un oras magic’, a mărturisit Kristina.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediție a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susține recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secțiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagoniști. Artiști din 15 țări vor încerca să obțină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfășurat în perioada 29 august — 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, în anul Centenarului României și semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar și evenimente adiacente.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Despre Festivalul Internațional Cerbul de Aur:

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzica organizat în România și, în mod tradițional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow și mulți alții.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, ‘Cerbul de Aur’ este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here