Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman, transportate pe calea aerului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Antreprenorii lucrărilor de restaurare a monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial au început, în cursul zilei de luni, 7 august transportul pe calea aerului a materialelor necesare organizării de șantier pe Vârful Caraiman.

Intervențiile aeriene sunt executate cu elicoptere civile utilitare și vor fi executate ori de câte ori situația o va impune și vremea va fi favorabilă.

Primele lucrările pentru organizarea de șantier au început pe data 15 iunie, iar antreprenorul lucrării este asocierea formată din SC TOP LINE CONSTRUCT S.R.L. și IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING.E.MANTOVANI S.p.A., care a câștigat licitația pentru lucrările de restaurare, reabilitare și conservare a Crucii Caraiman și de amenajare a spațiului expozițional din cadrul acesteia. Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SEAP în perioada decembrie 2017 — mai 2018.

Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

* * *

În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naționale derulează, în perioada 9 mai 2016 — 31 decembrie 2020, proiectul cu titlul ‘Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor ‘Crucea Caraiman’/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)’, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare și implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Direcției Domenii și Infrastructuri.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here