Atenționare de călătorie Croația – circulație rutieră aglomerată si cod rosu de caniculă

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulația rutieră pe principalele autostrăzi A1 Zagreb-Split-Dubrovnik si A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum si pe A3 Bregana-Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia si Serbia), este foarte intens, adesea înregistrându-se blocaje si coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri.

Totodată, prognozele meteorologice pentru perioada 6-10 august 2018 indică o crestere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui cod rosu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emisă atenționare meteorologică cod galben pentru regiunea Zagreb. Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare si să se hidrateze corespunzător.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetățenilor români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația că în contextul sezonului estival este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de asteptare la frontiere, în special la punctele de trecere Croația — Slovenia (în special Bregana) si Croația — Serbia (în special Bajakovo) situate pe autostrada Zagreb-Belgrad.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croația ca, înainte de a pleca la drum, să consulte permanent pentru informații actualizate, paginile de internet ale Automobil Clubului Croat — http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate — http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate — http://www.portauthority.hr si a Agenției Croate de Aviație Civilăhttp://www.ccaa.hr.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetățenilor români că, în situații de urgență pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact si Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție si telefonul de permanență al misiunii României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://Zagreb.mae.ro,www.mae.ro si reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătoreste în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ si ‘Google Play’), care oferă informații si sfaturi de călătorie.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here