Bărbat trimis în judecată pentru aderare la o grupare care se ocupa de migrația ilegală

FOTO: http://www.paginademedia.ro/wp-content/uploads/2016/04/instanta_tb1000.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Vaslui au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul DIICOT — Biroul Teritorial Vaslui a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și tentativă de trafic de migranți.

În fapt, inculpatul, în perioada 2015 — 2016, a aderat la un grup infracțional organizat, din care făceau parte persoane de diferite cetățenii, care avea drept scop facilitarea migrării ilegale din Ucraina în Republica Moldova a unor cetățeni din Sri Lanka.

Aceștia doreau să tranziteze România pentru a ajunge în vestul Europei.

La data de 12.03.2016, la intervenția reprezentanților poliției de frontieră a Republicii Moldova, a fost depistat și reținut un membru al grupării infracționale de cetățenie moldovenească pe teritoriul Rep. Moldova, în timp ce încerca să faciliteze migrarea ilegală a unui grup de mai multe persoane în zona râului Prut. În același timp, lucrătorii de poliție de frontieră români l-au depistat pe inculpatul care aștepta pe teritoriul României preluarea grupului de imigranți.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunța cu privire la vinovăția inculpatului în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here