Produsul Telemea de Sibiu, protejat național

FOTO: https://loveromania.files.wordpress.com/2012/02/stana-telemea.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Începând cu data de 7 iunie 2018 produsul ‘Telemea de Sibiu’ a primit protecția națională a sistemelor din domeniul calității conform legislației europene și naționale.

Dreptul de utilizare a logo-ului național cât și dreptul de a comercializa produse din clasa 1.3 Brânzeturi cu denumirea Telemea de Sibiu revine exclusiv producătorilor sau procesatorilor din arealul geografic, respectiv teritoriul administrativ al județului Sibiu care respectă prevederile din caietul de sarcini și sunt supuși controlului și certificării unui Organism de Inspecție și Certificare recunoscut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului.

Autoritatea competentă responsabilă cu verificarea pe piață a etichetării și utilizării logoului național este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) conform art. 2 alin.(c) din Hotărârea nr.152/2015.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, grupul aplicant al producătorilor și procesatorilor produsului ‘Telemea de Sibiu’ din arealul geografic trebuie să desfășoare activități de informare a consumatorilor și promovare în privința proprietăților produselor care oferă valoare adăugată, va monitoriza utilizarea comercială a denumirii ‘Telemea de Sibiu’, va lua măsuri pentru asigurarea protecției juridice adecvată a indicației geografice protejate național.

Pentru cei interesați, mai multe informații referitoare la produsul ‘Telemea de Sibiu’ se pot obține accesând site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la următorul link http://www.madr.ro/docs/ind-alimentara/2018/telemea-de-sibiu/caiet-sarcini-telemea-de-sibiu-2018.pdf .

România are patru produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care trei Indicații Geografice Protejate (I.G.P.): ‘Magiun de prune Topoloveni’, ‘Salam de Sibiu’, ‘Novac afumat din Țara Bârsei’ și produsul ‘Telemea de Ibănești’ înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (D.O.P.).

Prin aceasta se completează lista produselor depuse pentru dobândirea protecției europene pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată, astfel că România are în prezent alături de cele deja înregistrate, încă patru produse în stadiul de evaluare: ‘Cârnați de Pleșcoi’, ‘Cașcaval de Săveni’, ‘Scrumbie de Dunăre afumată’ și ‘Telemea de Sibiu’.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here