Harghita: Polițist cercetat pentru luare de mită, după ce a pretins și primit 1000 de lei de la un cetățean

FOTO: http://www.paginademedia.ro/wp-content/uploads/2016/04/instanta_tb1000.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

La data de 05.06.2018, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Harghita au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției de către un agent de poliție din cadrul I.P.J. Harghita.

În acest sens, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, iar procurorul de caz a dispus, la data de 07.06.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de agentul de poliție care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru el sau pentru altul un folos necuvenit.

În fapt, din probele administrate, s-a reținut că, la data de 04.06.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un conducător auto, ocazie cu care i-a solicitat și a primit de la acesta suma de 1.000 lei. Acesta s-a folosit de amenințări referitoare la aplicarea unor sancțiuni grave, în scopul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau pentru constatarea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și pentru faptul că șoferul transporta o cantitate de material lemnos fără a deține documente justificative.

Față de această situație, conducătorul auto este cercetat, la rândul lui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat în cadrul aceluiași dosar penal.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

În cauză cercetările se desfășoară de către procuror împreună cu ofițerii D.G.A.—S.J.A. Harghita.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here