Constantin Chiriac – Cetățean de Onoare al Județului Sibiu

FOTO: http://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2017/10/Constantin-Chiriac-2.png
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Astăzi, în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Consiliul Județean Sibiu a găzduit festivitatea de decernare a Titlului de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu profesorului univ. dr. Constantin Chiriac, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea și promovarea Sibiului, a județului Sibiu și a României la nivel național și internațional. Titlul a fost înmânat de președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean iar la ceremonie au fost prezenți: Excelența Sa Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, teatrologul George Banu, consulul onorific al Austriei la Sibiu Andreas Huber, consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu Daniel Plier, dar și parlamentari, consilieri județeni și iubitori ai artelor spectacolului din România și din străinătate.

„Pentru Consiliul Județean Sibiu, momentul de azi este un gest de normalitate pentru că îl celebrăm pe unul dintre cei mai mari vizionari pe care îi are Județul Sibiu. Nu facem azi decât să-i recunoaștem meritele extraordinare și să îi mulțumim așa cum se cuvine pentru dezvoltarea pe care a generat-o în județ prin mijlocirea culturii,” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Constantin Chiriac a primit titlul cu multă emoție și bucurie: „Dacă astăzi primesc un premiu, primesc un premiu pentru toți cei care sunt împreună cu mine”. Discursul său  a fost încărcat de poezie și a amintit celor prezenți că „vocația noastră în lume ar trebui să fie aceea de a dărui”.

Laudatio a fost rostit de consilierul județean prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean. „Constantin Chiriac este o personalitate recunoscută în plan local, naţional şi internaţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul cultural, artistic, educativ, precum şi managerial. Prin susţinuta activitate culturală şi artistică a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea judeţului Sibiu”, se arăta în hotărârea de Consiliu Județean care stabilea acordarea titlului, adoptată de consilierii județeni în ședința din luna aprilie.

CONSTANTIN CHIRIAC – DATE BIOGRAFICE:

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Cariera managerială a început-o în anul 1993 când a devenit directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Sibiu, conducând după aceea o serie de instituţii printre care şi Centrul Cultural European din Bucureşti. Din anul 2001 a preluat conducerea Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, instituţie care organizează anual Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ”cel mai mare festival de artele spectacolului din lume”, după cifrele ediţiei de anul trecut. Pentru întreaga activitate a fost decorat prin decret prezidenţial cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de cavaler. De asemenea, a obţinut de două ori premiul pentru Cel mai bun manager de teatru din România, la Gala UNITER.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here