A început cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

ARHIVĂ, SURSA: FITS Sibiu / Caii Cerului / FOTO: Maria-Stefanescu
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Timp de 10 zile, Sibiul se transformă în cea mai mare scenă pentru artele spectacolului din Europa. Teatru, dans și circ contempran, expoziții, conferințe și seminarii, teatru itinerant, concerte și alte spectacole de stradă, împreună cu Bursa de Spectacole, fac parte din oferta complexă a ediției 2018.

Micro-Folie SIBIU Hotspot Cultural BRD, expoziție aflată la Casa Artelor din Sibiu, este o călătorie virtuală printre 500 de opere de artă și reprezintă o ofertă culturală unică, realizată de Ministerul Culturii Francez și coordonată de La Villette, în parteneriat cu 12 dintre cele mai mari muzee din Franța: Luvre, Château de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Arab World Institute, Opera din Paris, Musée d’Orsay și Festivalul de la Avignon.

Aducând laolaltă peste 500 de opere de artă, acest muzeu unic este o călătorie digitală dedicată atât tinerilor, cât și vârstnicilor, ducându-ne din Antichitate până la explorarea spațială. În strânsă legătură cu muzeul digital, punem la dispoziția publicului un colț al realității virtuale și un altul al proiectelor de bricolaj, deschise tuturor celor care vor să își dezvolte creativitatea. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 8 iunie, la ora 16:00.

Tot pe data de 8 iunie, la ora 19:30, expoziția „Focus FITS 25” – formată din lucrările fotografilor oficiali ai festivalului – va avea vernisajul în prezența autorilor: Paul Băilă, Adrian Bulboacă, Dragoș Dumitru, Sebastian Marcovici, Mihaela Marin și Maria Ștefănescu.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comlensa.ro

Artistul Dan Perjovschi și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează Centenarul României moderne și sfertul de secol FITS, printr-o instalație artistică cu magneți. Instalația va fi amplasată pe tavanul peronului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, și e formată din magneții aduși din  călătoriile celor care au răspuns apelului TNRS de a trimite gândul bun și magnetic din vacanță. Artistul va începe lucrul la „Cerul de magneți” pe data de 9 iunie, la ora 12:00, iar vernisajul instalației se va întâmpla tot sâmbătă, 9 iunie, la ora 15:30.

Primele zile de FITS 2018 aduc bucurie și pe străzile orașului, iar pe 8 și 9 iunie toți cei ce se vor afla în Piața Mare, Parcul Cetății sau Parcul Astra vor avea ocazia să-i urmărească pe cei de la Compagnie Carabosse și spectacolul lor de excepție, „Pasiunea focului”. Piața Habermann, un nou spațiu de joc inaugurat odată cu această ediție, a programat spectacole inedite, pline de voie bună. Anul acesta, programul outdoor al festivalului este posibil datorită Băncii Transilvania.

Și spectacolele de interior sunt de mare excepție în acest început de festival. „American Dance Show/FLEXN”, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (Sindicate) – spectacol de dans în regia lui Peter Sellars, care va primi o stea Aleea Celebrităților și „O sticlă verde”, la Teatrul Național Radu Stanca – o producție a Tokyo Metropolitan Theatre, în regia lui Hideki Noda.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × two =