Miniștri apărării din statele membre NATO, se reunsec la Bruxelles

SURSA FOTO: http://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/02/comisia-europeana.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 7 și 8 iunie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.

Agenda primei zile va cuprinde prezentarea stadiului implementării posturii aliate de descurajare și apărare, precum și modalități de eficientizare a acestuia. Pentru țara noastră, un interes deosebit îl prezintă prezența aliată avansată dedicată flancului estic și angajarea mai multor aliați în implementarea acesteia. Un alt domeniu abordat în prima zi a reuniunii va fi acela al partajării echitabile a responsabilităților în cadrul NATO (burden-sharing). De asemenea, vor fi aprofundate aspecte legate de proiectarea stabilității și lupta împotriva terorismului, precum și progresul realizat pentru lansarea unei noi misiuni NATO de instruire în Irak.

În cea de-a doua zi a Reuniunii, subiectul principal va fi axat pe cooperarea dintre Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană. De asemenea, în marja ministerialei NATO, va avea loc și reuniunea țărilor contributoare la Coaliția anti-ISIS, condusă de către secretarul american al apărării, James Mattis.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here