Incendiu de vegetație, produs în apropierea Centralei Nucleare de la Cernobîl! Autoritățile române monitorizează situația

FOTO: https://www.activenews.ro/images/articole/151306.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Referitor la incendiul de vegetație produs marți, 5 iunie 2018, în Pădurea Roșie de lângă CNE Cernobâl (Ucraina), facem următoarele precizări:

În perioada 04-06 iunie 2018 nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor de avertizare/ atenționare pentru factorii de mediu urmăriți de Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului. Valorile înregistrate se situează în tendința multianuală de variație a acestei luni. Până în prezent, nu există indicii că ar putea exista efecte negative asupra radioactivității mediului său asupra sănătății populației.

Analizele gama spectrometrice efectuate asupra probelor de aerosoli atmosferici prelevați în perioada 28 mai — 03 iunie 2018, la sediul celor șase centre regionale care efectuează determinări de gama spectrometrie (ANPM, APM Arad, APM Iași, APM Constanta, APM Craiova, APM Maramureș) nu au pus în evidență prezența de radionuclizi artificiali în mediu, valorile înregistrate situându-se în domeniul de variație al fondului natural.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, centrele regionale de gama spectrometrie au măsurat în regim de urgență și probele cumulate de aerosoli atmosferici prelevați în perioada 04-06.06.2018, valorile obținute fiind cele normale acestei perioade. Nu au pus în evidență prezența de radionuclizi artificiali în mediu.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o simulare a transportului poluanților atmosferici pe distanțe lungi, în intervalul de timp 04-05 iunie 2018, simulare care indică faptul că traiectoria curenților de aer a fost în direcția opusă țării noastre, figurile 1 și 2, dinspre nord-vest către sud-est.

Ministerul Mediului și instituțiile din subordinea sa vor continua să monitorizeze situația. Vom reveni cu noutăți pe măsură ce acestea vor apărea.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here