Republica Guatemala – consecințe ale Erupției Vulcanului de Foc

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Guatemala că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale privind puternica erupție din 3 iunie 2018 a Vulcanului de Foc (aflat la aprox. 40 km de capitală), aeroportul internațional ‘La Aurora’ a fost închis până când autoritatea aviatică națională va considera că vor putea fi reluate în condiții de maximă securitate zborurile. Președintele guatemalez Jimmy Morales a decretat stare de calamitate în cele trei departamente afectate de vulcan (Escuintla în sud, Sacatepequez și Chimaltenango în vest), iar gradul de alertă este menținut la nivel roșu (maxim).

Se recomandă cetățenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare, iar în cazul în care se află în această țară să respecte cu strictețe instrucțiunile oferite de Protecția Civilă guatemaleză și să se informeze în permanență cu privire la actualizările oferite Institutul local de Seismologie, Vulcanologie și Meteorologie (http://www.insivumeh.gob.gt/).

Cetățenii români sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României pentru Republica Guatemala și să își anunțe prezența în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactați în cazul în care situația se va agrava.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Mexic: +525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://mexico.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here