Cetățenii români au de acum nevoie de un pașaport electronic valabil pentru a călători în Canada fără viză

ARHIVĂ, FOTO: http://www.crimetv.ro/wp-content/uploads/2012/03/pasaport.jpg
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Pentru a asigura integritatea sistemului de migrație și azil al Canadei, guvernul canadian a introdus începând de astăzi noi reguli de intrare pentru cetățenii români.

Românii cu pașapoarte non-electronice vor avea de acum nevoie de o viză valabilă pentru a călători în Canada. Toate autorizațiile eTA obținute de cetățenii români cu un pașaport non-electronic începând cu data de 1 decembrie 2017 nu mai sunt valabile iar posesorii lor nu le vor mai putea folosi în scopul de a călători pe calea aerului în Canada.

Guvernul Canadei trimite e-mailuri acestor călători pentru a-i informa de schimbările survenite și de ce anume au nevoie pentru a călători în Canada.

Numai cetățenii români care dețin pașapoarte electronice valabile vor putea călători în continuare fără viză. Asemeni altor călători scutiți de viză, aceștia vor continua să călătorească pe calea aerului spre Canada sau să tranziteze printr-un aeroport canadian în baza unei Autorizații de călătorie electronice (eTA) valabile.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Orice autorizații eTA emise cetățenilor români înainte de ridicarea regimului de vize pe 1 decembrie 2017 vor rămâne valabile pe durata valabilității pașaportului, indiferent de tipul de pașaport al călătorului. Spre exemplu, o autorizație eTA va continua să fie valabilă dacă a fost emisă în baza statutului de rezident permanent legal al SUA al călătorului, sau în baza extinderii eligibilității pentru eTA.

Noile cerințe de intrare sunt menite să protejeze împotriva abuzului pașapoartelor non-electronice. Începând cu 1 decembrie 2017, Canada s-a confruntat cu o creștere substanțială a cererilor de azil și a numărului călătorilor români care nu sunt de bună-credință, mulți dintre aceștia folosind pașapoarte temporare și alte pașapoarte non-electronice. Această situație a pus presiune pe sistemul de migrație și azil al Canadei.

Canada continuă să-i primească cu brațele deschise pe călătorii români. Călătorii pot consulta aceasta fișă informativa pentru a vedea cum sunt afectați de noile cerințe de intrare în Canada. Aceasta include informatii pentru cei ce călătoresc în Canada pe data de 5 iunie sau în perioada imediat următoare.

‘Canada lucrează îndeaproape cu partenerii români și europeni pentru a sprijini sustenabilitatea ridicării regimului de vize’, a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România. ‘Asigurând verificarea călătorilor români la un nivel corespunzător, bazată pe tipul de document de călătorie pe care îl dețin, noile reglementări vor asigura un echilibru mai bun între necesitățile de securitate și integritate și facilitarea călătoriilor.’

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here