Mai multe cadre militare ale Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au donat sânge pentru a da șansă la viață persoanelor suferinde

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Vineri, 2 martie a.c, mai multe cadre militare ale Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au făcut o vizită Centrului Regional de Transfuzie Cluj cu scopul de a dona sânge, pentru a da șansa la viață unei alte persoane suferinde. Un alt obiectiv al personalului Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca este de a se reface rezervele de sânge, atât de necesar salvării de vieți omenești, în condițiile în care, în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut.

Având în vedere specificul activității sale, acela de a participa la salvarea persoanelor a căror viață este pusă în pericol, Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca lansează un îndemn pentru toți membrii comunității, de a dona sânge, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, de a reda șansa unei persoane de a se bucura de viață.

‘Sunt donator cu acte în regulă. Donez de foarte multe ori pe an, prin citafereză. Consider că este un gest uman de a ajuta o altă persoană’, a precizat plt. maj. Pop Daniel.

Citafereză — prelevare sangvină selectivă a unui singur tip de elemente celulare, celelalte elemente fiind reintroduse donatorului. Este utilizată la un donator sănătos pentru a realiza rezerve de produse specifice cat si în terapeutică pentru îndepărtarea celulelor în exces la un bolnav în timpul leucemiilor sau trombocitemiilor (exces de trombocite)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here