Alba: Hrană și adăpost pentru peste 40 de oameni ai străzii

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Așezământul social ‘Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte, oferă în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute adăpost unui număr de peste 40 de persoane. Acestea au fost identificate pe stradă sau în gări și beneficiază de găzduire temporară și cantină socială. Potrivit părintelui coordonator Petru Oneț, în ultimele două zile, la centrul social au fost aduse cinci persoane, două dintre acestea de către personal de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, alte două persoane au venit singure iar o persoană a fost adusă în această dimineață de către paznicii din Gara CFR Alba Iulia. ‘În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute adăpostul este deschis 24 de ore din 24 și încercăm să le oferim beneficiarilor noștri tot ceea ce au nevoie. Aceștia pot rămâne și pe timpul zile în cantina socială unde pe lângă cele două mese pe care le oferim dimineața și noaptea primesc și ceai cald și se pot adăposti de frigul de afară’, a spus părintele coordonator Petru Oneț.

În ultima perioadă la adăpostul de noapte a crescut numărul persoanelor vârstnice care solicită găzduire. Potrivit reprezentanților centrului, este vorba despre persoane cu vârsta peste 70 de ani și fără acte de identitate: ‘Avem foarte multe persoane vârstnice care ne solicită ajutorul dar din păcate avem o problemă în ceea ce privește stabilirea identității lor pentru că nu dețin acte de identitate. În cazul acestora încercăm să luăm legătura cu familia sau cu persoanele aparținătoare’, a mai spus părintele coorodonator.

Așezământul social ‘Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte are o capacitate de 50 de locuri. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite aici primesc și consiliere, suport emoțional, sunt informate și orientate pentru a se putea integra socio — profesional. Beneficiarii sunt însoțiți pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistență moral — religioasă.

Adăpostul de noapte a fost înființat în 2008 și funcționează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială, Consiliul Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here