Bistrița-Năsăud: Mai multe căi de acces sunt blocate de zăpada viscolită în ultimele ore

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Conform ultimelor informații primite de la jandarmii montani Piatra Fîntînele, DC 5A Piatra Fîntînele — Ciosa, este blocat momentan din cauza zăpezii depuse pe carosabil în zona Cabanei Sportivilor, la 1,5 km de DN 17. Ca urmare a celor constatate în teren, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița—Năsăud, împreună cu autoritățile publice locale acționează, încă de ieri, în vederea remedierii acestei situații, prin alocarea utilajelor care să deszăpezească drumul, însă zăpada este viscolită de vântul puternic.

Totodată, DC 5C Piatra Fîntînele — Dornișoara este blocat, la aproximativ 2 km de DN17 și în această zonă au fost direcționate, încă de ieri, echipaje de deszăpezire. Din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, accesul autoturismelor este blocat.

În acest moment, stratul de zăpada are, la 1.100 m altitudine, aproximativ 25-30 cm, dar ajunge și la 1 — 1,5 m, acolo unde zăpada este viscolită.

Pentru eventualele situații de urgență care pot apărea în zonele respective, în special cele medicale, accesul echipajelor de intervenție (ambulanțe SMURD, respectiv SAJ Bistrița — Năsăud) va fi asigurat cu sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tiha Bîrgăului, care va pune la dispoziție mijloacele necesare.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

În următoarele ore, jandarmii montani vor patrula în aria de competență pentru a putea oferi sprijin celor aflați în dificultate, iar Dispeceratul Integrat I.S.U. — S.A.J. Bistrița Năsăud monitorizează, în continuare, zonele cu risc crescut de apariție a unor situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă și va direcționa efectivele necesare sprijinirii populației.

Jandarmii montani recomandă turiștilor să se asigure că au un echipament adecvat și sa nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise, să se informeze din timp asupra stării vremii, a itinerariului și a condițiilor climatice locale.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here