Florin Piersic pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit pentru joi, 1 februarie 2018, cu începere de la ora 19, un eveniment deosebit, un concert simfonic cu narator. Pentru prima data în istoria instituției, Florin Piersic va urca pe scena Sălii Thalia alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu pentru a interpreta rolul de narator în Suita ‘Peer Gynt’ de Edvard Grieg. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ilarion Ionescu-Galați. Programul concertului va mai cuprinde Concertul nr.1 pentru pian și orchestră în Mi bemol major, S.124, LW.H4 de Franz Liszt, la care invitat este pianistul Dmitrii Kiselev. Evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Datorită interesului foarte mare arătat de publicul sibian pentru acest eveniment Filarmonica de Stat Sibiu a decis ca, repetiția generală de joi, 1 februarie 2018, ora 10,00 să fie cu public. Biletele pentru repetiția generală au o valoare generală de 10 lei și pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Sălii Thalia, în 30 și 31 ianuarie 2018 între orele 10,00-12 și 13,00-16,00 sau joi 1 februarie în intervalul orar 9,00-10,00.

Florin Piersic (n. 27.01.1936, Cluj), a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică promoția 1957, clasa Doamnei Marietta Sadova, a Maestrului Marcel Anghelescu, asistenți fiindu-i actorii de exceptie Natalia Arsene și Maestrul Ion Lucian. Și-a dat examenul de stat, de absolvire a IATC-ului cu roluri care au rămas definitiv în istoria institutului de teatru: Peer Gynt, Vicleniile lui Scapin, Orologiul Kremlinului, Copacii mor în picioare, Invazia.

Dezinvolt, exuberant, dar și cu mari disponibilități pentru jocul interiorizat, Florin Piersic a creat numeroase roluri de june—prim, apoi roluri de compoziție, atât în comedii cât și în drame. Foarte mediatizat la posturile de televiziune din România, este invitat să participe constant la diverse emisiuni de divertisment și talk-show-uri, având el însuși propria emisiune în care joacă rol de moderator. Actor societar al Teatrului Național ‘I.L. Caragiale’ din București, cetățean de onoare al mai multor orașe românești, cetățean de onoare al orașului Nazareth din Israel, este deținător al Ordinului ‘Steaua României în grad de Cavaler’, al medaliei Guvernamentale a Ierusalimului, al premiului special al UNITER în anul 2006, al titlului de ‘Cel mai bun actor’ în manifestarea intitulata ‘Zece pentru România’ și multe alte premii. În 1985 a luat premiul ACIN pentru ‘Cel mai bun rol ‘Margelatu’ ‘ din ‘Drumul Oaselor’.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

A debutat pe scena Teatrului Național ‘Ion Luca Caragiale’ din București cu rolul principal Richard Dudgeon din piesa ‘Discipolul Diavolului’ de Bernard Shaw, în regia lui Al. Finti. În același timp a interpretat rolul Alexei din piesa ‘Tragedia Optimista’ de Visnevschi, în regia lui Vlad Mugur. Activitatea cinematografică cuprinde patruzeci și șase de filme, o parte dintre acestea fiind co-producții. internaționale. Recordul de reprezentații teatrale este atins cu piesa ‘Oameni și Șoareci’ în regia Maestrului Alexandru Finti, rolul Lennie, fiind jucat de Florin Piersic de 1.320 de ori, în țară și străinătate. În 26 ianuarie 2011 cinematograful ‘Republica’ din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful ‘Florin Piersic’.

Personalitate proeminentă a scenei muzicale românești, Ilarion Ionescu Galați se afirmă inițial ca violonist, apărând ca solist în concerte cu Orchestra Radio, Orchestra Cinematografiei, Filarmonica ‘G. Enescu’ din București și efectuând turnee în China, Mongolia, Rusia, Franța. Student eminent, obține prin concurs bursa ‘Enescu’ și câștigă Premiul I la Concursul Național ‘G. Enescu’ (1960). În paralel cu activitatea solistică se perfecționează în dirijat cu Emanuel Elenescu și Mircea Basarab și ulterior la Ă?cole Normale Superieure de Musique, Paris (1965-1968), cu Charles Munch și Pierre Dervaux și în America, la New York cu Leopold Stokowski și la Philadelphia cu Eugene Ormandy (1970).

Din 1968 devine prim dirijor al Filarmonicii din Brașov, fiind invitat permanent în stagiunile orchestrelor din Suedia, Elveția, Olanda, Luxemburg, Germania, Franța, Italia, Austria, Polonia, Rusia, Lituania, Grecia, Turcia, Japonia, Filipine, Singapore, Statele Unite ale Americii, Mexic, în prestigioase săli precum Santori Hall—Tokyo, Bunka Kaikan — Tokyo, Hibia — Tokyo, Victoria Hall — Geneva, Megaron Hall — Atena și Megaron Hall — Salonic, Miami Symphony Festival Hall — Fort Lauderdale, Salzburg Festival Hall, Wiener Grosse Konzert Saal etc. A colaborat cu soliști de prestigiu ca Lazar Berman, Radu Lupu, Valentin Gheorghiu, Daniil Safran, Igor Oistrah, Fazil Say, Ion Voicu, Radu Aldulescu, Ruggiero Ricci, Rudolf Kehrer, Felicia Filip, Ștefan Ruha, Dan Grigore, Viktor Tretiakov, Viktor Pikaisen, Mihaela Martin, Mihaela Ursuleasa, Silvia Marcovici, Lola Bobescu ș.a.

A înregistrat pentru case de discuri (Phillips, Electrecord, Sippario) sau pentru Radio (Radio Madrid, Radio Istanbul, Radio Stockholm) ș.a. A fost director și dirijor permanent al orchestrelor filarmonice din Istanbul și Ankara. Ilarion Ionescu-Galați este cetățean de onoare al orașelor Ploiești, Târgu Mureș, Brașov, Membru de Onoare al Academiei Suzuki Japonia, fiind distins cu Diploma de Onoare a Ministerului Culturii Turcia (1992), Marele Premiu al Criticii Muzicale Române (2002) și Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer (2004).

Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Prețul unui bilet este de 20 și 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Programul complet al stagiunii poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here