Guvern: Ajutoare financiare pentru văduvele și veteranii de război

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Văduvele și veteranii de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat vor primi, în acest an, câte 370 lei pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, al energiei electrice sau termice pentru nevoi casnice, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobate ieri, cu 10,5% mai mult față de anul trecut.

De această sumă vor beneficia în total 10.066 persoane. Fondurile provin din bugetele pe anul 2017 ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale (pentru 9.438 persoane), Ministerului Apărării Naționale (327 persoane), Ministerului Afacerilor Interne (300 persoane) și Serviciului Român de Informații (1 persoană).

Anul trecut, aproximativ 13.677 persoane au primit câte 335 lei.

Drepturile de care beneficiază persoanele care au calitatea de văduve și veterani de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate sunt reglementate prin Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Cuantumul este stabilit anual, prin Hotărâre a Guvernului, și ține cont atât de evoluția prețurilor, cât și de posibilitățile de susținere de la bugetul de stat.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here