Percheziții la Brașov, la firme de construcții, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În această dimineață, polițiștii din Brașov efectuează 4 percheziții la sedii de firme de construcții și la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 5.000.000 de lei,  prin evaziune fiscală și spălare de bani.

La data de 13 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează patru percheziții domiciliare și la sedii de firmă.

Perchezițiile se desfășoară în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la baza operațiuni reale ori care au la baza operațiuni fictive. În documentele fiscale ale societăților ar fi fost înregistrate facturi emise de societăți de tip fantomă.

De asemenea, agenții economici cercetați, cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relații comerciale desfășurate.

Prejudiciul cauzat este estimat la 5.000.000 de lei, dintre care 1.700.000 de lei prin săvârșirea infracțiunii de rambursare ilegală de T.V.A..

Vor fi puse în aplicare și 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here